Juuso Mäkilähteellä ei ole kovin usein aikaa istahtaa rauhassa kahvikupposelle, sillä hän elää parhaillaan kiireistä pikkulapsiarkea. Kuva: Milka Alanen
Juuso Mäkilähteellä ei ole kovin usein aikaa istahtaa rauhassa kahvikupposelle, sillä hän elää parhaillaan kiireistä pikkulapsiarkea. Kuva: Milka Alanen

Juuso Mäkilähde antaa romantiikan ampua yli. – Raastavat rakkauslaulut ovat paheeni. Kuuntelen niitä ja vellon tunteissa.

Juontaja Juuso Mäkilähde, 34, oli tuntenut tulevan avovaimonsa Saaran kaksi viikkoa, kun hän osti tälle lahjaksi rannekorun, johon kaiverrutti molempien nimet. Lahjan kruunasi pehmolelu, jonka kaulaan Juuso laittoi korun roikkumaan.

– Jälkeenpäin olen miettinyt, että aika riskillä mentiin. Monelle se olisi voinut olla liikaa.

Juuso kuvaakin itseään romantikoksi, jolla rakastuneena ampuu helposti yli. Hän arvelee tietyllä tavalla nauttivansa siitäkin, kun rakkaus näyttää satuttavamman puolensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Raastavat rakkauslaulut ovat paheeni. Kuuntelen niitä ja vellon tunteissa. Kun muut kuuntelevat lenkillä jotain vauhdikasta, minä kuuntelen Johanna Kurkelaa, Juuso tunnustaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

13 vuotta yhdessä

Nyt Juuso ja Saara ovat olleet yhdessä kolmetoista vuotta. He elävät kiireistä pikkulapsiarkea, josta Juuso ammentaa tilanteita myös radio-ohjelmansa Juuso ja Tinni show'n kuuntelijoille.

– Helposti käy niin, että kaikki rakkaus valuu lapsiin. Tämä on juuri se vaihe, kun toinen voi lipsahtaa henkisesti kauas.

Juuso suhtautuu kuitenkin rakkauteen kärsivällisyydellä.

– Olen tajunnut, että rakkaus on kestävyyslaji. Välillä mennään täysillä, välillä matkavauhtia, välillä kävellen. Välillä pistää rintaan, kun ei jaksa. Rakkauteen kuuluu myös tuskaisia kilometrejä.

Kukkia puolisolle

Kiireen keskellä Juuso huomioi edelleen puolisoaan viemällä kukkia tai hipaisemalla ohi mennessään. Itse hän kokee romanttiseksi teoksi sen, että Saara haluaa jakaa elämänsä ja etenkin arkensa juuri hänen kanssaan.

– Ei vain niitä vauhdikkaita lauantaita ja leppoisia sunnuntaita, vaan myös ne ahdistavat maanantait ja loputtoman pitkät tiistait. Ja vaikka mitä tapahtuisi, tulen olemaan hänelle loppuelämäni kiitollinen siitä, että hän on synnyttänyt tähän maailmaan minullekin kaksi ihanaa lasta.

Millainen oli Juuson ensirakkaus? Mitä hän ajattelee pettämisestä? Lue koko Juuson Tunnustuksia rakkaudesta -haastattelu Me Naisten tuoreesta numerosta 2/2019. Digilehden voit lukea täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla