Josefin Silén on Esmeraldan roolissa Tampereen teatterin Notre Damen kellonsoittajassa ja tulevana syksynä Maija Poppasena Svenska Teaternissa.
Josefin Silén on Esmeraldan roolissa Tampereen teatterin Notre Damen kellonsoittajassa ja tulevana syksynä Maija Poppasena Svenska Teaternissa.

Josefin Silén tähtää isoille areenoille. Pistarit-sarjassa musikaalitähti vastaa yhdeksään kysymykseen.

Mistä sinut tunnetaan?

Riippuu varmasti vähän piireistä, mutta varmaankin Esmeraldan roolista Tampereen teatterin Notre Damen kellonsoittajassa ja siitä, että olen tuleva Maija Poppanen Svenska Teaternissa.

Kasvoit Espoon Suvisaaristossa. Onko siellä aina kesä?

I wish! Luonto on siellä kyllä tosi lähellä. Olen aina vitsaillut asuvani metsässä. Mutta ei, valitettavasti sielläkään ei ole aina kesä.

Millaisessa kodissa kasvoit?

Minä olen se pieni pikkusisko. Veljeni on minua kymmenen ja siskoni 13 vuotta vanhempi. Meillä on aina ollut kotona paljon musiikkia ja eläimiä. Kun olin teini, minulla oli poni, äidillä hevonen. Kotona meillä oli neljä koiraa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sinut valittiin Maija Poppasen rooliin noin 600 hakijan joukosta. Millä teit vaikutuksen?

Oijoi, tosi vaikea kysymys! Täydellistä koelaulua tuskin on olemassakaan, sillä aina voi tehdä vielä paremmin. Kun astun huoneeseen, yritän aina ajatella olevani riittävän hyvä ja luottaa siihen, että minulla on jotain, miksi juuri minut voi kuvitella rooliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Millaisista rooleista unelmoit lapsena?

En koskaan halunnut olla prinsessa. Halusin olla aktiivinen enkä vain odottaa, milloin prinssi saapuu. Kuvittelin olevani Peppi Pitkätossu, Ronja Ryövärintytär tai Peter Pan. Musikaalirooleissa parasta on, kun voi laulaa, tanssia ja kertoa samalla tarinaa.

Sinulla on hollantilainen poikaystävä. Lennätkö sateenvarjolla hänen luokseen?

Se olisi kyllä ympäristölle parempi! Hän on onneksi saanut Suomesta musikaalitöitä tanssijana ja muuttaa keväällä tänne. Kaukosuhteemme päättyy vihdoinkin.

Millä kielellä kuulostat parhaalta?

Varmasti ruotsiksi. Omalla kielellä laulaessa siihen tulee sävyjä, joita ei muuten löydä.

Kenen kanssa laulaisit dueton?

Olen niin musikaalinörtti, että haluaisin laulaa dueton ruotsalaisen musikaalitähden Peter Jö­backin kanssa. Hän on hyvä laulaja ja näyttelijä ja vaikuttaa sympaattiselta. Hän on aloittanut pohjoismaisena musikaaliartistina ja tehnyt sen jälkeen uraa sekä Lontoossa että Broadwaylla. Olisi mahtavaa päästä juttelemaan hänen kanssaan.

Mistä sinut tunnetaan kymmenen vuoden päästä?

Saako nyt unelmoida? Toivottavasti olen vielä musikaalinäyttelijä. Haluaisin päästä tekemään rooleja Ruotsin ja etenkin Lontoon musikaaleissa. En näe itseäni asettumassa, vaan haluan liikkua ja matkustaa. Toivon, että työkenttäni on mahdollisimman iso.

Josefin Silén

25-vuotias näyttelijä, laulaja ja tanssija. Valmistunut musikaaliartistiksi Göteborgin Teatteri- ja musiikkikorkeakoulusta.

Opiskellut myös Balett­akademien Göteborgissa.

Esmeralda Tampereen teatterin Notre Damen kellonsoittajassa ja Maija Poppanen Svenska Teaternin musikaalissa ensi syksynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla