Nannan ja Jeren ylimmän kerroksen asunnon ikkunoista avautuu upea näkymä järvelle.
–
Makuuhuoneessamme ei ole verhoja, sillä haluamme heti herätessämme nähdä veden, Nanna kertoo. Kuva: Jouni Harala
Nannan ja Jeren ylimmän kerroksen asunnon ikkunoista avautuu upea näkymä järvelle. – Makuuhuoneessamme ei ole verhoja, sillä haluamme heti herätessämme nähdä veden, Nanna kertoo. Kuva: Jouni Harala

Liikunnanohjaaja Nanna Koiviston ja jääkiekkoilija Jere Karalahden häitä juhlitaan ensi kesänä. – Menneisyytensä vuoksi Jere pystyy nyt olemaan parempi ihminen, Nanna sanoo.

Jääkiekkoilija Jere Karalahti, 39, ja hänen tyttöystävänsä Nanna Koivisto, 27, ovat menneet kihloihin.

Jere kosi Nannaa uutenavuotena, kun raketit räiskyivät Etelä-Ruotsin taivaalle.

– Se oli perinteinen kosinta. Jere oli pyytänyt lupaa etukäteen isältäni, mutta minulle se tuli täysin yllätyksenä. Jere polvistui eteeni ja pyysi minua vaimokseen. Olemme kihloissa ja menemme naimisiin ensi kesänä, Nanna kertoo.

Pariskunta on asunut vuodenvaihteesta Jönköpingissä, missä Jere pelaa lätkää. Uuteen kotikaupunkiinsa pari on sopeutunut hyvin. Vaikka Jönköping on Helsinkiin verrattuna pikkukaupunki, Jere kehuu paikan kiekkohenkeä.

– Matseissa tunnelma on aina korkealla ja kannatuslaulut raikuvat. Paikalliset seuraavat tarkasti meidän pelejä.

Tunteet vaihtuvat viesteissä

Jere ja Nanna tutustuivat syksyllä 2013, kun Jere kiinnitti huomiota vaaleaan nuoreen naiseen Helsingin Hartwall Arenan käytävillä.

– Jere oli kysynyt, kuka olen, ja saanut selville, että olen Hempan sisko, Nanna kertoo.

Hempalla hän viittaa veljeensä Henrik Koivistoon, joka pelasi tuolloin Jokereiden riveissä.

Jere ja Nanna tutustuivat vaihdellen tekstiviestejä.

– Tutustuimme nopeasti aika syvällisesti, koska pystyimme kirjoittamaan asioista herkemmin ja aidommin kuin ehkä olisimme voineet puhua kasvotusten. Olen aina ollut todella itsenäinen ja puhunut tosi vähän omista asioistani kenellekään. Jere on samanlainen, ei hänkään ole tunteistaan paljon puhunut, Nanna kertoo.

Se oli menoa saman tien. Nanna kertoo ensimmäiseksi ihastuneensa Jeren itsevarmuuteen ja positiivisuuteen.

Vuosien varrella Jere oli tullut Nannalle tutuksi lööpeistä. Välillä ne kertoivat miehen alkoholin käytöstä, välillä huumetuomioista ja viimeksi avioliiton ulkopuolisesta lapsesta. Mies, johon Nanna tutustui, oli kuitenkin hänen mielestään ihan erilainen kuin median antama kuva. Niinpä Nanna ei pelännyt hypätä Jeren kelkkaan.

– Yritän nähdä Jeren menneisyyden positiivisena asiana. Sen takia hän pystyy tänään olemaan parempi ihminen. Hän on tarvinnut ne kokemukset voidakseen elää nyt hyvää ja onnellista elämää. Olen varma, että hän on oppinut virheistään, Nanna kertoo.

Ei mikään kiekkovaimo

Pelkäksi kiekkovaimoksi Nanna ei aio ryhtyä. Hän tekee Ruotsista käsin personal trainerin töitä sekä hoitaa Jokereiden Ice Girlsien paperihommia.

– En ole perinteinen lätkävaimo siinä mielessä, että tekisin kaiken miehelle valmiiksi ja unohtaisin omat unelmani. Se ei ole yhtään minua.

Nannan pitää kiireisenä myös ensi kuussa starttaava Fitnesspäiväkirjat-tv-sarja, johon hän kuvaa materiaalia joka päivä.

Ensi kesänä pari juhlii häitään.

– Toivon, että päivästä tulee ainutkertainen. Juhlista tulee meidän näköiset: romanttiset, juhlalliset, tunnelmalliset ja rennot, Nanna suunnittelee.

Perheenlisäystä pari ei vielä suunnittele, vaikka molemmat pitävät lapsista. Nanna tulee myös hyvin toimeen Jeren 15-vuotiaan tyttären Ronjan kanssa.

– Haluan lapsia Jeren kanssa, mutta olemme olleet yhdessä niin vähän aikaa, että haluamme olla vielä kahdestaan, Nanna sanoo.

– Mielestäni äitiys on niin iso muutos, että siihen pitää olla valmis. Haluan myös, että lapset hoidetaan ja kasvatetaan yhdessä. Haluan perheen, mutta vielä ei ole lasten aika.

Millaista Nannan ja Jeren arki on Ruotsissa? Lue lisää Me Naisten numerosta 11/2015.

Lue lisää:

Jere Karalahti puhuu suunsa puhtaaksi erostaan ja lapsestaan Valko-Venäjällä

Tältä näyttää Jere Karalahden ja Nanna Koiviston täydellinen joulukoti

Jere Karalahti Hjallikselle: ”Ihan varmasti teemme Nannan kanssa lapsen”

Nanna Koivisto

Ryhmäliikunnan ohjaaja, personal trainer ja fitnessmalli syntyi 8.12.1987 Keravalla.

Asuu Jönköpingissä kihlattunsa jääkiekkoilija Jere Karalahden kanssa.

Koulutukseltaan liiketalouden tradenomi.

Fitnesspäiväkirjat-tv-sarja alkaa AVA:lla 13.4.