”Pitkään kuvittelin olevani muiden passaaja, mutta ei se ollutkaan todellinen identiteettini. Kun saan välillä olla itsekseni, olen paremmin olemassa myös muille, Jenni Pääskysaari sanoo. Kuva: Jouni Harala.”
”Pitkään kuvittelin olevani muiden passaaja, mutta ei se ollutkaan todellinen identiteettini. Kun saan välillä olla itsekseni, olen paremmin olemassa myös muille, Jenni Pääskysaari sanoo. Kuva: Jouni Harala.”

Tv-kasvo Jenni Pääskysaaren vanha käsitys itsestä mureni rytinällä ja päivittyi uuteen. – En enää rajoita elämääni joutavilla säännöillä tai pohdi, mikä on sopivaa ikäiselleni perheenäidille.

Toimittaja Jenni Pääskysaaren, 42, uusin kirja on jo viides nuorille ja lapsille suunnattu matkaopas elämään. Hän ei silti julistaudu valistajaksi eikä suostu eläväksi esimerkiksi täydellisestä itsetunnosta ja elämänhallinnasta.

– Olen mieluummin nautiskelija kuin suorittaja. En enää rajoita elämääni joutavilla säännöillä tai pohdi, mikä on sopivaa ikäiselleni perheenäidille.

Hyvän olon eväät -haastattelussa Jenni kertoo nuorempana olleensa ihminen, joka ei tarvinnut omaa aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Tuntui ylevältä ja pyyteettömältä olla aina muiden saatavilla ja passaamassa kaikkia loputtomiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsitys mureni rytinällä ihan arkisessa tilanteessa kotona.

– Tajusin, että minun on nyt päästävä hetkeksi yksin tai pälli hajoaa. Ilmoitin perheelle, että lähden tuosta ovesta, en tiedä, minne menen tai milloin palaan, mutta tulen takaisin, Jenni kertoo.

– Se oli hetki, kun ymmärsin sittenkin tarvitsevani omaa tilaa. Pyyteetön passaaja ei ollutkaan todellinen minä.

Jenni uskoo, että ihmissuhteissakin saa olla sopivasti itsekäs.

– Nykyään muistutellaan, että perheessä pitäisi järjestää aikaa parisuhteelle. Minusta pitäisi huolehtia myös itsestä.

– Minulla oli riski, että olisin unohtanut itseni. Onneksi hälytyskellot soivat. Kun saan olla itsekseni, olen paremmin olemassa myös muille.

Miksi moottoripyörät ja autot ovat Jennille läheisiä? Miksi hän harrastaa kalsarikahvittelua mökillään? Lue koko haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 20/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Mun kultisikka

Jennillä on fiksu mies joka varmasti ymmärsi, mistä lopulta on kysymys. Hassua että heti ollaan ajattelemassa eroa tai lukkojen vaihtoa, tai vastaavasti mies kostaa ja tekemällä 'jennit'. Kun pariskunta tuntee toisensa ja luottamus kunnossa puolin ja toisin. Pienet irtiotot perheestä ei parisuhdetta mihinkään kaada!

Vierailija

Jenni vaikuttaa fiksulta ihmiseltä. Varmastikin hän ymmärtää, jos hänen miehensä joku päivä ilmoittaa lähtevänsä kavereiden kanssa reissulle, mutta ei tiedä koska tulee takaisin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla