Sauli Niinistö ja Jenni Haukio. Kuva: <span class="photographer">Tasavallan presidentin kanslia</span>
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Jenni Haukion minimalistinen Linnan juhlat -puku on tehty ympäristöä kunnioittaen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat tänään vastaan 1 700 juhlavierasta itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa. Tänä vuonna Linnan juhlissa teemana on erityisesti ympäristön kunnioittaminen.

Presidenttipari astui tänään ensimmäistä kertaa median eteen tuttuun tapaan juuri ennen kättelyä. Hymyilevä pariskunta vastaili rennosti kysymyksiin.

Pariskunnan tervehdyksen aikana huomio kiinnittyi myös rouva Haukion eleganttiin, valkoiseen juhlapukuun. Puku on suoralinjainen ja minimalistinen, ja sen takaosassa on näyttävät laskokset. Puvun materiaali on tehty koivukuidusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rouva Haukion puvun on suunnitellut Aalto-yliopiston opiskelijat, vaatesuunnittelija Emma Saarnio ja tekstiilisuunnittelija Helmi Liikanen. Asukokonaisuus on suunnittelijakaksion yhteistyötä: mallin on Saarnion käsialaa, kangas Liikasen. Kangas on kudottu käsin Aalto-yliopiston kehittämällä ioncell-tekniikalla ja se on biohajoavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puvun suunnittelussa on otettu huomioon suomalaiset perinteet ja moderni futurismi. Myös rouva Haukion lukuisat kunniamerkit pääsevät asussa kunniaan.

Perinteisestä tyylistä minimalistiseen eleganssiin

Rouva Haukion Linnan juhlat -tyyli on muuttunut vuosien varrella entistä persoonallisempaan ja rennompaan suuntaan.

Kun Haukio osallistui juhliin ensimmäistä kertaa presidentin puolisona vuonna 2012, hänen yllään nähtiin yksinkertainen sinivalkoinen asu, jossa oli pitsisomisteet. Puvun oli suunnitellut Paola Suhonen.

Vuonna 2015 Haukion päällä nähtiin fuksianpunainen iltapuku. Muutoin hän on juhlinut hillityissä väreissä, kuten sinisen eri sävyissä.

Viime vuonna Haukion yllä nähtiin hänelle poikkeuksellinen puku. Aiempina vuosina Haukio on nähty varsin tyköistuvissa asuissa, mutta Suomen 100-vuotisjuhlissa hänellä oli yllään ilmavasti leikattu vihreä silkkileninki. Viime vuonna juhlien aikaan Haukio odotti esikoistaan Aaroa.

Aiemmin tänään Jenni päivitti itsenäisyyspäivän kunniaksi kuvatervehdyksen Twitteriin:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla