Kuvat
Milka Alanen
Teemu Aura ja Jenna Vaartimo ehtivät olla lähes kaksi vuotta etäsuhteessa.  Pari kertoi tarinansa elokuussa Me Naisten haastattelussa.
Teemu Aura ja Jenna Vaartimo ehtivät olla lähes kaksi vuotta etäsuhteessa. Pari kertoi tarinansa elokuussa Me Naisten haastattelussa.

Jenna Vaartimo irtisanoutui, muutti takaisin Suomeen ja suunnittelee nyt yhteisen kodin ostamista miesystävänsä kanssa.

Nyt se on tehtävä, vaikka pelottaakin.

Suuren globaalin tv-firman markkinointi- ja viestintäjohtaja Jenna Vaartimo, 34, marssi toimitusjohtajan huoneeseen ja ilmoitti irtisanoutuvansa. Asia konkretisoitui omassa päässä vasta, kun sanat pääsivät ulos suusta: hän hyppäisi enimmäistä kertaa elämässään täysin tyhjän päälle.

– Olin aina aiemmin tehnyt kaikki isot päätökset työ edellä. Nyt oli kuitenkin aika valita rakkaus uran sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jenna ehti asua ja työskennellä markkinointijohtajana Amsterdamissa vuoden ja yhdeksän kuukauden ajan ennen irtisanoutumista. Hän on juuri palannut takaisin Suomeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Isoin syy takaisin muuttoon oli miesystävä Teemu Aura, 43.

– Tein päätöksen täysin itsekkäistä syistä, en Teemun takia. Haluan päästä elämään yhteistä arkea hänen kanssaan ja nähdä, miten se toimii.

Palaset loksahtavat paikalleen

Jenna ja Teemu tapasivat toisensa juuri ennen kuin Jenna sai unelmapestin ulkomailta.

Vastarakastuneelle parille oli alusta asti selvää, että Jenna lähtisi Amsterdamiin toteuttamaan haaveensa kansainvälisestä urasta. Pariskunta kertoi rakkaustarinansa Me Naisten elokuussa julkaistussa jutussa. Vielä silloin ei ollut edes aavistusta siitä, että Jenna muuttaisi saman vuoden aikana takaisin Suomeen.

Ajatus paluumuutosta alkoi muhia syksyn aikana.

Kesän aikana firma, jossa Jenna työskenteli, uudelleenarvioi panostuksiaan markkinointiin. Jennan toimenkuva muuttui sellaiseksi, ettei hän enää kokenut työtään mielekkääksi. Samaan aikaan Teemu oli ostamassa konditoria-alan yrityksen yhtiökumppaniltaan ja perustamassa uutta kahvilaa.

– Tuntui, että palaset loksahtivat paikoilleen. Halusin päästä auttamaan Teemua, eikä oma työni enää puhutellut.

Päätös irtisanoutumisesta ei silti ollut helppo. Jenna oli tottunut painamaan töitä tukka putkella ja elämään uransa ehdoilla. Pelotti ajatella, ettei töitä mahdollisesti löytyisikään helposti Suomesta.

– Sitten mietin, että nyt on mahdollisuuteni hypätä hetkeksi pois oravanpyörästä. Pitää vaan olla rohkea.

Edessä uusperheen arki

Jennan ja Teemun etäsuhde toimi mainiosti, mutta silti Jennasta oli alkanut tuntua, että hän haluaisi rakkaansa kanssa saman katon alle.

– Ehkä se liittyy ikään myös. Täytän 35 tammikuussa ja haluan nähdä, miten meidän arkemme toimii.

”Meillä” Jenna viittaa paitsi itseensä ja Teemuun, myös Teemun 8- ja 12-vuotiaisiin tyttäriin. Uusperheen täydentävät Jennan kaksi koiraa.

– Haluan alkaa suunnitella yhteistä tulevaisuutta. Siksi uran piti tässä kohtaa väistyä.

Pariskunta ei vielä asu saman katon alla, mutta suunnitelmia yhteisen kodin hankkimiseksi on jo tehty.

Ostoaikeet ovat saaneet uutta vauhtia nyt, kun Jennan työkuviot ovat selkeytyneet. Hyppy oravanpyörästä ei lopulta kestänyt pitkään: Jenna sai neljä työtarjousta heti, kun hän kertoi LinkedIn-palvelussa irtisanoutumisestaan. Yksi tarjouksista tuli huippumenestyneestä kansainvälisestä firmasta, mutta työpaikka olisi ollut Berliinissä. Jenna kieltäytyi.

Hän halusi Suomeen Teemun luo.

– Tarjouksen hylkääminen lopulta kannatti, sillä sain mieleiseni työpaikan Suomesta. Allekirjoitin juuri työsopimuksen ja aloitan työt joulukuussa.

Jenna myöntää, että yhteisen arjen aloittaminen Suomessa vähän jännittää. Silti hän odottaa sitä enemmän kuin mitään muuta.

– Se, että laitamme yhdessä ruokaa tai käymme yhtä aikaa salilla Teemun kanssa, on minulle luksusta.

Päätös uran uhraamisesta rakkauden eteen ei ole kaduttanut hetkeäkään. Päinvastoin, se on tuntunut kaikelta muulta kuin uhraukselta.

– Viime sunnuntaina koin taianomaisen hetken. Loikoilimme kaikki isossa kasassa asuntoni kulmasohvalla: minä, Teemu, tytöt ja koirat. Tuijotimme jotakin Netflixin joululeffaa, Jenna sanoo.

– Tunsin itseni niin onnelliseksi. Tiesin tehneeni täysin oikean valinnan.

Vierailija

Keitä nämä Jenna ja Teemu ovat, kun MeNaiset tekee heidän suhteestaan ja asumiskuvioistaan juttuja joita mainostetaan joka tuutista? Ketä tämän pitäisi kiinnostaa? Todella moni nainen ympäri maailmaa uhraa uransa perustaakseen perheen.

Koko juttusarja tiivistettynä: vauvakuumeileva kohta kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen hylkää uransa aloittaakseen uusperheen itseään reippaasti vanhemman miehen kanssa jolla jo lapset edellisestä kariutuneesta liitosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla