Jasper Pääkkösen mukaan hänen kotinsa on yhä Helsingissä, vaikka työt ovat enimmäkseen ulkomailla.
Jasper Pääkkösen mukaan hänen kotinsa on yhä Helsingissä, vaikka työt ovat enimmäkseen ulkomailla.

Jasper Pääkkönen näyttelee pääroolin elokuvasarjassa, joka vaatii hyvää fyysistä kuntoa. – Olen laiska pitämään yllä mitään treenirutiineja. Mun kunnon salaisuus on kai hyvin syöminen, näyttelijä kertoo.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen, 39, tekee pitkästä aikaa yhteistyötä suomalaisten elokuvantekijöiden kanssa. Hänet nähdään pääroolissa Omerta-toimintaelokuvasarjassa, joka perustuu Ilkka Remeksen kirjoihin. Kahden elokuvan lisäksi tekeillä on tv-sarja. Kokonaisuuden ohjaa Antti J. Jokinen, joka on Pääkkösen tavoin tehnyt töitä Los Angelesissa.

– Antti tietää, että minulla on projekteja ulkomailla, ja hän lupasi, että aikataulut jumpataan niin, että pystyn tekemään duunit täällä ja muualla. Se on mielettömän hienoa, kun tietää, että Antti ymmärtää tilanteeni, Pääkkönen kertoo.

”Kalastetaan Antin kanssa paljon yhdessä.”

Kaksikko on tuntenut 2000-luvun alusta asti. Pääkkönen oli Jokisen bestman, kun tämä avioitui näyttelijä Krista Kososen kanssa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olemme asuneet Antin kanssa seinänaapureina ja nykyään kalastetaan paljon yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

6–7 kertaa päivässä terveellistä ruokaa

Ensi vuonna kuvattava toimintasankarin rooli vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Pääkkösen mukaan hänellä olisi parannettavaa liikuntarutiineissa.

– Olen laiska pitämään yllä mitään treenirutiineja. Mun kunnon salaisuus on kai hyvin syöminen. Syön 6–7 kertaa päivässä suhteellisen terveellistä ruokaa. Se auttaa pysymään kunnossa, jos on mennyt useampi kuukausi, että en ole ehtinyt käymään salilla tai urheilemassa.

”Lapsuudenkodissa ei syöty vaaleita hiilareita.”

Terveellisistä ruokatottumuksista näyttelijä kiittelee lapsuudenperhettään.

– Mulla ei ole ikinä ollut mikroa, lapsuudenkodissa ei syöty koskaan eineksiä tai huonoja, vaaleita hiilareita. Jutut, jotka ovat nykyään terveystrendejä, olivat lapsuudessani itsestäänselviä.

Näyttelijä täyttää ensi kesänä neljäkymmentä vuotta. Se ei ole aiheuttanut kriisiä.

– En ole ajatellut asiaa sen enempää, kun että kiva järjestää kavereille hyvät bileet. En ole ikinä tehnyt pitkäaikaisia suunnitelmia tai välitilinpäätöksiä vuoden loppuessa. Sellainen ajattelumalli ei vain sovi minulle. 

Koti yhä Suomessa

Viime vuodet Pääkkönen keskittynyt luomaan kansainvälistä uraa. Hänen kansainvälinen läpimurtoroolinsa oli BlacKkKlansman-elokuvassa. 

Tänä vuonna Pääkkönen on kuvannut Spike Leen elokuvaa Thaimaan viidakossa, kansainvälisen tv-sarjan pilottia Kroatiassa sekä luonnonsuojeluaiheista dokumenttisarjaa Lapissa ja Pohjois-Venäjällä.

Vaikka Pääkkönen viettää paljon aikaa muualla kuin Suomessa, koti on yhä Helsingissä.

– On ollut ja näin tulee olemaankin. Työt ovat vieneet pitkin maailmaa. Kun kesän alussa tuli tarjous kansainvälisen leffan pääroolista, joka olisi kuvattu Brasiliassa kesällä, jouduin kieltäytymään. Olin tehnyt koko vuoden töitä. Siinä kohdassa Suomen kesän menettäminen tuntui ylitsepääsemättömältä.

Vakiovierailija

AXA kirjoitti:
Eipä tiedetty minunkaan kodissa. Mikroa ei oltu keksitty ja valmisruokia oli tosi vähän tarjolla kaupassa.
En tiedä ikääsi, mutta suomalaisen teollisen valmisruoan juuret ulottuvat 1920-luvulle ja mikroaaltouuni keksittiin vuonna 1946. 

Vakiovierailija

stadironin kirjoitti:
Vakiovierailija kirjoitti:
AXA kirjoitti:
Eipä tiedetty minunkaan kodissa. Mikroa ei oltu keksitty ja valmisruokia oli tosi vähän tarjolla kaupassa.
En tiedä ikääsi, mutta suomalaisen teollisen valmisruoan juuret ulottuvat 1920-luvulle ja mikroaaltouuni keksittiin vuonna 1946. 

"Suomen markkinoille mikroaaltouuni tuli 1960-luvulla. Ne yleistyivät kuitenkin vasta 1980-luvun loppupuolella"

...eli aika kaukana 1946 mikroaaltouunista, kun ne yleistyivät Suomessa vasta 40 vuotta keksimisen jälkeen.

En ymmärrä pointtiasi. Jonkin laitteen keksiminen ja sen yleistyminen (kuluttajien keskuudessa) ovat kaksi eri asiaa.
Huomaat varmaan itsekin, miten nimimerkki AXA asiansa ilmaisee: "Mikroa ei oltu keksitty". Olihan keksitty. Siihen minä kommentoin.

En jostain syystä myöskään osaa uskoa, että AXA olisi syntynyt ennen vuotta 1946, vaikka se tietysti ihan mahdollista onkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla