Kuvat
Shutterstock
Outi työskentelee järjestyksenvalvojana muun muassa festareilla ja saa osakseen usein epätoivottua huomiota. Kuvituskuva.
Outi työskentelee järjestyksenvalvojana muun muassa festareilla ja saa osakseen usein epätoivottua huomiota. Kuvituskuva.

Lähestysmisyritykset eivät ole toistaiseksi alkaneet ahdistaa Outia, vaan hän on osannut kuitata ne huumorilla.

Kysyimme kesäkuussa lukijoiltamme, ovatko he joutuneet iskuyritysten kohteeksi työssään. Yksi kyselyyn vastanneista oli 42-vuotias Outi, joka on työskennellyt yli 20 vuotta järjestyksenvalvojana erilaisissa yleisötapahtumissa, esimerkiksi festareilla. Outi kertoo, että miesten ehdottelut ovat hänelle järjestyksenvalvojan työssä arkipäivää.

– Ihan joka keikalla on tullut jonkinlaisia lähestysmisyrityksiä, ja poikkeuksetta alkoholilla on ollut osuutta asiaan, hän kertoo.

– Yleensä lähestyminen tapahtuu pilkun aikaan. Portsari on viimeinen oljenkorsi, jota yritetään, kun mikään muu ei ole onnistunut. Miespuolisilla järjestyksenvalvojilla on tismalleen samanlaisia kokemuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Teen heti selväksi, etten ole kiinnostunut”

Outia on muun muassa kyselty jatkoille ja häneltä on ruinattu puhelinnumeroa. Outi ei ole kuitenkaan koskaan kokenut iskuyrityksiä ahdistavina. Niistä on selvinnyt huumorilla ja pysymällä sopivan jämäkkänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen aina ystävällinen, mutta teen samalla heti selväksi, etten ole kiinnostunut. Esimerkiksi jatkopyynnöt kuittaan sanomalla, että kotona odottava mieheni ei todennäköisesti arvostaisi sitä, jos lähtisin vieraan matkaan.

Vuosien varrelle on mahtunut monenmoista casanovaa, mutta eräs tapaus on jäänyt erityisen kirkkaana Outin mieleen. Hän oli vuosia sitten yövahtina festarialueella, kun seuraan liittyi banaaniasuun pukeutunut mies.

– Hän oli hyvällä tuulella ja oikein ystävällinen. Minulla ei ollut kiirettä, joten ehdin jutella pitkään hänen kanssaan. Sitten huomasin, että miehen ranneke oli väärennetty. Tyyppi lähti pakenemaan, joten jouduin ottamaan hänet kiinni, Outi muistelee.

– Kauniit sanat muuttuivat kunnon sadatteluksi ja natsi-haukuiksi. Romantiikka katosi hetkessä.

Onko sinulla kokemuksia iskuyrityksistä työpaikalla? Vastaa kyselyymme alla olevan linkin kautta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla