Neliraajahalvaantunut telinevoimistelija Jari Mönkkönen juhli Sanna-vaimonsa kanssa Linnassa yli 20 vuoden tauon jälkeen. 

Telinevoimistelija Jari Mönkkönen ja hänen vaimonsa Sanna Mönkkönen saivat tänä vuonna kutsun Linnan juhliin jo toisen kerran. Viimeksi kutsu kävi vuonna 1998, kun Jari voitti EM-hopeaa.

– Siitä on 21 vuotta. Silloin olimme nuoria, ja jotenkin ei edes ymmärtänyt, missä on. Oli vähän erilainen fiilis, Sanna kertoo Me Naisille

Jarin ja Sannan elämä muuttui totaalisesti vuonna 2016, kun Jari halvaantui kaulasta alaspäin voimisteluharjoituksissa. Jari kuvailee menneitä kolmea vuotta tänä syksynä ilmestyneessä Viimeinen voltti -kirjassaan. Takana on jopa itsemurhapohdintoja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jari kertoo, että lapset ovat olleet suuri voiman lähde tuskallisimpina hetkinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Heitä kun seuraa ja heidän kanssa on, kyllä siinä huolet unohtuu.

Vaikeimpienkin vaiheiden läpi Jari ja Sanna ovat pysyneet yhdessä.

– Yllätyn siitä, kun ihmiset aina puhuvat, että hienoa, että olet pysynyt rinnalla. Olisi hirveää lähteä pois, kun toisella on vaikea hetki. En voi nähdä, että sillä tavalla voisi toimia, Sanna toteaa.

– En arvostele ketään, mutta se on ollut minulle yllättävä kommentti, hän lisää.

Mönkköset mainitsevat 26 vuotta kestäneen suhteensa salaisuuksiksi pitkän yhteisen historian, keskinäisen ymmärryksen, pitkän pinnan ja huumorin. 

– Meillä on ollut aina kivaa yhdessä, vaikka on ollut toki vaikeitakin vaiheita, niin kuin jokaisen elämässä, Sanna sanoo.

Toto

Hieno  pari. Itse olen kokenut samanlaisia kommentteja hoitaessani Alzheimeria potevaa vaimoani yli kymmenen vuoden ajan. Toinen kysymys kuuluu, miksi et pane häntä hoitoon, että voisit elää elämääsi. Suu suppenee kun ilmoitan, että tämä on meidän elämää. Olemme eläneet toisillemme vsta 1958, kun löysin hänet koulun seinältä lukiovuosina.

Sterna

Ei sitä omasta puolisosta luovuta ennen kuin on pakko. Olen aina onnellinen kun luen pitkäaikaisista suhteista, joita eivät pienet eikä suuremmatkaan tapahtumat murra. Näissä tapauksissa voidaan todellakin puhua rakkaudesta. Rakkaus on kovin moninainen ilmiö, se on nuorempana parhaimmillaan kiihkoa ja myöhemmin yhteenkuuluvuutta. Mikään ei kuitenkaan pysty voittamaan kahden ihmisen suhdetta, johon on kuulunut niin ylämäkiä kuin alamäkiä ja joskus jopa ihan suoraa tasaista tietä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla