Janni kertoo miettineensä aluksi, onko hänellä oikeutta murehtia syövästään, koska aina on ihmisiä, joilla on asiat vielä huonommin. – Me kuitenkin kaikki koetaan asiat omalla tavallamme ja jokainen meistä saa tuntea ja murehtia juuri omalla tavallansa.

Yrittäjä ja bloggaaja Janni Hussi, 27, kertoi viime viikolla Instagramissa ja Youtubessa sairastavansa syöpää. Hänellä todettiin harvinainen dermatofibrosarkooma aiemmin tänä vuonna.

Aluksi näppylältä näyttänyt sidekudoskasvainta on leikattu nyt kaksi kertaa. Viime viikon torstaina Jannilta leikattiin aiempaa isompi pala ihoa olkapäästä, jottei syöpä uusiutuisi. Janni kertoi jo viime viikolla sosiaalisessa mediassa, että leikkaus sujui hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eilen sunnuntaina Janni julkaisi Instagramissaan kuvan, jossa hän poseeraa koiransa Harrin kanssa sairaalassa. Kuvan alla hän kertoo, että kaikki on ”olosuhteisiin nähden oikein hyvin.” Kuvassa näkyy myös hänen leikkausarpensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janni Hussi (@jannihussi) on

Blogissaan Janni kertoo kuulumisiaan hieman tarkemmin. Kirjoituksensa aluksi hän kiittää kaikkia saamistaan tsemppi-viesteistä. Hän myös kiittää sairaalan hoitohenkilökuntaa.

– Lämmin kiitos myös kaikille mua hoitaneille. Ja anteeksi sinulle, joka minua olit hakemassa heräämöstä ja väitin tokkurassa kissatatuointiasi pandaksi, Janni vitsailee.

Pääset lukemaan Jannin bloggauksen kokonaisuudessaan tämän linkin kautta.

Blogissaan Janni kertoo, että hänen fiiliksensä ovat aaltoilleet viime aikoina: välillä olo on ollut hyvä ja välillä synkkä. Hän kertoo haluavansa päästä takaisin arkeen kiinni mahdollisimman pikaisesti. Käden liikkuvuus on vielä huono, koska leikkausarpi on tuore. Kättä kuntoutetaan toimintaterapiassa.

– Ensimmäinen kontrollikäyntini on puolentoista kuukauden päästä. Silloin saan tulokset poistetusta ihosta ja onko siitä vielä löytynyt jotain. Jatkotoimenpiteet sitten sen mukaan, mutta positiivisin mielin olen kuitenkin liikkeellä. Mä haluan uskoa siihen, että tää oli nyt tässä.

”Jokainen saa murehtia juuri omalla tavallansa”

Janni kertoo blogissaan miettineensä, onko hänellä oikeutta murehtia syövästään.

– Tai siis tietenkin on, mutta jotenkin helposti alkaa vertaamaan omaa murhettaan toisten murheisiin. – – Aina kuitenkin on joku, jolla on asiat vielä huonommin. Me kuitenkin kaikki koetaan asiat omalla tavallamme ja jokainen meistä saa tuntea ja murehtia juuri omalla tavallansa. Se mikä on toiselle suuri suru ei välttämättä ole sitä jollekin muulle.

Blogissaan hän myös avaa sitä, miksi päätti kertoa syövästään julkisuudessa. Hän kertoo, että harkitsi pitkään, ennen kuin kertoi asiasta avoimesti kaikille. Lopulta hän päätyi kertomaan tilanteestaan erityisesti kolmen syyn takia.

Ensimmäiseksi syyksi nousi se, että hän haluaa kannustaa kaikkia tarkistamaan omat ihomuutoksensa. Toinen syy oli se, että julkisessa työssä iso arpi olkapäässä voi herättää kysymyksiä.

– Niinpä mieluummin kerroin asiasta itse omalla tavallani, kuin vastailisin huhuihin. Kun en kuitenkaan ajatellut koko loppu elämääni kulkea hihallisissa paidoissa.

Kolmas syy avoimuuteen oli se, että Janni haluaa pystyä puhumaan myös elämänsä huonoista hetkistä rehellisesti.

Kumppani tukena tiukassa paikassa

Blogissaan Janni kiittää kaikki läheisiään tuesta. Erityisesti hän kiittää kumppaniaan Joel Harkimoa.

– Mä olin jossain vaiheessa niin stressissä ja kireänä, että olin oikeasti kävelevä ihmismonsteri. Kaikki oli paskaa ja vitutti jos kynä tippui lattialle. Kaikissa hetkissä hän oli paikalla ja aina valmiina tukemaan, hän kirjoittaa.

Viime perjantaina Joel julkaisi omassa somessaan kuvan Jannista sairaalassa. Voit käydä katsomassa sen alla olevan linkin kautta.

Tällä hetkellä Janni aikoo keskittyä parantumiseen ja siihen, että pitää mielestä positiivisen.

– En yltiöpositiivisena, mutta kuitenkin mielen kirkkaana. Ja jos tulee itku, niin sitten tulee.

NestoriN

Huono onnihan syöpä varsin usein on. Paranemisia Hussille! Tässä tapauksessa positiivista, ettei syöpä ollut levinnyt ja pelkällä leikkauksella selvisi. Lisäksi tietty Hussin tapauksessa, kun bloggarit tekee rahaa blogin ja instan mainoksilla, niin kaikki oli muutettavissa julkisuudeksi ja rahaksi. Suurin osa syöpään sairastuneista eivät järjestä mediatapahtumaa aiheesta saati sitten rahaa siitä saisivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla