Annimari Korteen mukaan Me Too -kampanja ei ole mennyt överiksi. Ei sellainen käytös pitäisi olla sallittua, Korte kertoo Iltalehdessä. Kuva: Lehtikuva
Annimari Korteen mukaan Me Too -kampanja ei ole mennyt överiksi. Ei sellainen käytös pitäisi olla sallittua, Korte kertoo Iltalehdessä. Kuva: Lehtikuva

Aitajuoksija Annimari Korte kertoo Iltalehdessä, että sama mieshenkilö on häirinnyt häntä seksuaalisesti jo vuosia.

Berliinin EM-kilpailuissa kisaava pika-aituri Annimari Korte, 30, kertoo Iltalehdelle kärsineensä kilpakentillä seksuaalisesta ahdistelusta. Ahdistelua on tapahtunut  yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailuissa, joissa hän on kiertänyt viime vuodet urheilutoimittajana.

– Syy, miksi en enää halua olla Timanttiliigoissa töissä toimittajana on se, että urheilijat, managerit ja keitä siellä on mukana, häiritsevät. En saa rauhassa tehdä töitä, Korte sanoo Iltalehdessä.

Korteen mukaan ahdistelijoita on useita, mutta yksi mieshenkilö on häirinnyt häntä seksuaalisesti jo vuosia. Suomalainen aitajuoksija ei halua kertoa miehen nimeä eikä kotimaata, mutta paljastaa tämän olevan ihailtu olympiavoittaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Puristellaan pyllystä, ja olympiavoittajasta lähtien tullaan puristamaan. Yritän tehdä töitä, niin ne häiritsevät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Puristellaan pyllystä, ja olympiavoittajasta lähtien tullaan puristamaan. Yritän tehdä töitä, niin ne häiritsevät.”

Kun Korte on kisareissulla urheilijan roolissa, meno on rauhallisempaa.

– Urheilijana voin mennä vaikka Timanttiliigaan. Silloin on erilaista. Toimittajana pitää näyttää nätiltä ja olla mukava kaikille, vaikka ei haluaisi. Urheilijana ei ole sitä pakkoa. Ei tarvitse olla mukava kaikille.

Avatkaa naiset suunne

Minun mielestäni hänen pitäisi ottaa asia esiin ko. urheilijan kanssa henkilökohtaisesti yhdessä valmentajansa tai jonkun muun todistajan kanssa ja tehdä selväksi, ettei tuollainen käytös ole sallittua. Jos sama käytös jatkuu, ei muuta kuin nimi julkisuuteen tai rikosilmoitus.

Naisena minua ärsyttää naisten oma nynnyily. Katsotaan vuosikausia jotain sikailua ja naristaan nurkissa eikä tehdä mitään asian parantamiseksi. Avatkaa naiset suunne ja tehkää jotain omien oikeuksienne puolustamiseksi. Asiat eivät parane väistelemällä ja vaikenemalla. Vaikenemalla näistä asioita naiset antavat näille sikailijoille merkin, että kaikki käy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla