– Hjallis on todellinen turva ja saa minut piristymään huononakin päivänä, Maria Thelen kertoo Kodin Kuvalehdessä.

Liikemies, kansanedustaja Hjallis Harkimo, 64, ja hänen siskonsa Maria Thelen, 57, kertovat sisaruussuhteestaan Kodin Kuvalehden haastattelussa. Hjallis ja Maria ovat aina olleet läheisiä, mutta ovat lähentyneet entisestään sen jälkeen, kun Maria sai kuusi vuotta sitten tietää 90-luvulla syntyneen poikansa huumeidenkäytöstä.

– Soitin Hjallikselle ja kysyin, mitä minun pitäisi tehdä. Hjallis oli auttanut pari ystäväänsä hoitoon alkoholin takia, ja poikani oli Hjalliksen pojan Jollen paras kaveri. Hjallis ja serkut yrittivät auttaa puhumalla pojalle järkeä, mutta sillä ei ollut vaikutusta, Maria kertoo lehdessä.

Hjallis sanoo haastattelussa, että toisen kärsimisen seuraaminen sivusta on todella vaikeaa.

”En silti voi ymmärtää, miltä huumeita käyttävän lapsen isästä tai äidistä tuntuu.”

– Juttelen pojan tilanteesta Marian kanssa ja haluan aina tietää, missä mennään. En silti voi ymmärtää, miltä huumeita käyttävän lapsen isästä tai äidistä tuntuu, Hjallis sanoo.

Maria kertoo pelkäävänsä koko ajan sitä päivää, että saa kuulla poikansa menneen liian pitkälle ja tehneen jollekin jotain pahaa. 

”Hjallis on todellinen turva.”

– Onneksi Hjallis on tuossa vieressä, sillä mieheni on paljon matkoilla. Hjallis on todellinen turva ja saa minut piristymään huononakin päivänä. Tämä asia on traagisuudestaan huolimatta lähentänyt meitä entisestään, Maria kertoo KK:ssa.

Maria on kouluttautunut kokemusasiantuntijaksi ja perustanut kahden ystävänsä kanssa Kondiksen. Kondis on vertaistukiryhmä, joka auttaa huumeidenkäyttäjien läheisiä.

Hjalliksen ja Marian haastattelun voit lukea kokonaan Kodin Kuvalehdestä.