Suosikkisarja House of Cards jatkuu tänään suoratoistopalvelu Netflixissä. Haastattelimme sarjan pääosaa Kevin Spaceya.

Brittiläiseen 90-luvun sarjaan pohjaava Netflixin supersuosittu poliittinen draamasarja House of Cards saa perjantaina 14. helmikuuta 2014 jatkoa. Kaikki toisen kauden 13 jaksoa tulevat nähtäville samanaikaisesti.

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi palkittiin kolmella Emmy-palkinnolla. Se oli ensimmäinen ainoastaan suoratoistopalvelussa pyöritettävä menestyssarja.

Haastattelimme sarjan pääosaa, demokraattipoliitikko Francis Underwoodia näyttelevää Kevin Spaceya, 53, kesällä 2013.

Miten onnistut aina luomaan rooli­hahmon, jota yleisö inhoaa ja rakastaa yhtä aikaa?

Työni on näytellä rooli eikä miettiä, miten yleisö kokee roolisuoritukseni. En siis ajattele asiaa kovin paljon. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä, miten yleisö reagoi ja jää jälkeenpäin miettimään suhdettaan näihin risti­riitaisiin hahmoihin. Välillä yllätyn itsekin roolihenkilöiden syvyydestä. Esimerkiksi House of Cardsin toista kautta kuvattaessa olen löytänyt aivan uusia puolia hahmostani.

House of Cards -sarjassa näyttelemäsi Francis Underwood on taitava poliitikko. Miten olet oppinut vakuuttavan poliitikon elkeet?

Roolityössä on pohjalla loistava käsi­kirjoitus, mutta olen myös nuoresta asti tarkkaillut poliitikkoja ja ollut mukana presidentinvaalikampanjoissa. Myöhemmällä iällä Bill Clintonista on tullut minulle läheinen ystävä. Siinä samalla olen oppinut, miten poliitikko saa vakuutettua yleisönsä, ja miten se ei onnistu. Jonkin aikaa sitten näyttelin teatterissa Richard III:n roolin. Se mies osasi käyttää valtaa. Roolihahmoon halusin tuoda näiden yhteiskunnallisten vaikuttajien parhaat puolet.

Miltä näyttelijästä on tuntunut hypätä tuottajan saappaisiin?

Se on ollut hieno ja opettavainen kokemus. Jos olen samassa projektissa sekä tuottaja että näyttelijä, tasapainottelu eri tehtävien välillä on joskus vaikeaa. Itse asiassa haluaisin nyt keskittyä enemmän tv-sarjojen tuottamiseen.

Olet ollut lontoolaisen Old Vic -teatterin taiteellinen johtaja pian vuosikymmenen ajan. Onko kaltaisesi jenkki korviaan myöten täynnä kello viiden teetä?

Ihailen brittikulttuuria ja olen hyvin iloinen siitä, että olen saanut asua Lontoossa jo näinkin kauan. Maiden kulttuurit ovat hieman erilaisia, vaikka puhummekin samaa kieltä. Olen varmasti ottanut joitain vaikutteitakin briteiltä.

Miltä showbisneksen tulevaisuus näyttää kokeneen konkarin mielestä?

Uskon tv-sarjojen tulevan elokuvia suositummiksi. Elokuvat eivät enää kiinnosta yleisöä yhtä paljon kuin ennen, vaan ihmiset kaipaavat pitkiä juonikaaria ja syviä henkilöhahmoja. Tv-sarjoissa niille on tilaa. Ihmiset haluavat myös vapauden valita, milloin ja montako jaksoa kerrallaan he katsovat jotain sarjaa. Kerran viikossa tulevien sarjojen aika on siis ohi.

Lisää sarjavinkkejä:

Americans on pakko katsoa!

Pukumiehet ei pärjää Good Wife -sarjalle

Ruotsalainen draamasarja alkaa: mukana Jessica Grabowsky

Kevin Spacey

■ Näyttelijä-tuottaja-ohjaaja syntyi 26.7.1959 New Jerseyssä. Asunnot Los Angelesissa, New Yorkissa ja Lontoossa.

■ Voittanut Oscarin elokuvista American Beauty ja Epäillyt. Pyörittää omaa tuotanto­yhtiötä.

■ Viimeksi nähty House of Cards -sarjassa, joka on katseltavissa Netflixissä.

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...