Jare Tiihonen, alias Cheek, saa hyvää oloa elämäänsä kuntosalilta ja autoista. Loppuunpalaminen kolmisen vuotta sitten pakotti tajuamaan, että välillä pitää vetää henkeä.

Kuva Jouni Harala

Hiphop-tähti Jare Tiihosen, 30, koti Helsingin Töölössä vaikuttaa rennolta sekoitukselta luksusta sekä tavallista nuoren jampan poikamiesarkea. Keittiön seinämälle on kasaantunut Dom Perignon -samppanjalaatikoita, mutta kahvit tarjotaan lohkeilleista mukeista.

Jare on tehnyt musiikkia räppinimellä Cheek vuodesta 1998 ja myynyt levyjä 80 000 albumin verran. Nyt 30-vuotiaana häntä ansaitusti kutsutaan Suomi-hiphopin konkariksi ja tienraivaajaksi. Mies hengittää ja elää hiphopia, eikä näillä kulmilla tunneta toista niin työlleen omistautunutta artistia. Hän on jo kauan esiintynyt 140–160 keikan vuositahdilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Gym

"Kuntosaliharrastus pitää minut fitissä kaikin puolin. Ilman sitä olisin huonommassa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Viikonloppuisin keikoilla vedän bändin kanssa täysillä, ja kuntoilu auttaa jaksamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pyrin käymään kuntosalilla kolme kertaa viikossa. Minulla ei ole tavoitteita kasvattaa kroppaani isommaksi vaan treenaan puhtaasti hyvän kondiksen ylläpitämiseksi. Jokaisen ihmisen tulisi pitää itsestään huolta eikä laiminlyödä kuntoaan ja terveyttään."

Ajamisen fiilis

"Autoista kertominen on aika riskaabeli aihe, varsinkin kun niillä brassailu kuuluu iänikuisiin hiphop-kliseisiin. En kuitenkaan tarkoita kehuskella hankinnoillani. Autoissa kiehtoo vain se saamarin hyvä ja lämmin fiilis, jonka saa unelma-autoon hypätessä ja sitä ajaessa.

Viime keväänä sain hankittua todellisen unelma-autoni, Bentley Continental GT:n. En keksi montakaan asiaa, joka voittaisi Bentleyllä kruisailun. Harmi vain, että ehdin ajaa sillä vain kolmisen kuukautta, sillä syksyllä vedin sen lunastuskuntoon. Auto on odotellut pajalla puolisen vuotta ja näyttää siltä, ettei sitä saada korjattua. Minun käy Bentleytä sääliksi. Nyt keväällä kun aurinko taas paistaa, kuumottaa jo saada säädettyä seuraava ajopeli. Joku Maserati voisi olla asiallinen peli."

Matkailu

"Moni sanoo, että reissaaminen on raskasta, mutta minä saan siitä paljon, maisemanvaihdos on parhaita juttuja mitä tiedän. On ihan sama, vaikka matkustaisin kauaskin vain lyhyeksi aikaa. Voin hyvin suunnata New Yorkiin muutamaksi päiväksi. Minulle matkustelun pointti on se, etten käy samoissa paikoissa monesti vaan suuntaan aina uuteen mestaan.

Joka kolmas kuukausi pidän yhden vapaan viikonlopun. Sen ympärille varaan kymmenen päivän loman ja suuntaan ulkomaille. Niin olen jaksanut tiukkaa keikkatahtia ilman uusia loppuunpalamisen tuntemuksia.

Kolmisen vuotta sitten, kun tein 160 keikkaa vuodessa, jengi ohjelmatoimistolla alkoi huolestua draivistani ja kehotti pitämään enemmän taukoa. Minä olin innoissani, kun keikkaa vihdoinkin oli paljon ja väitin pärjääväni hyvin, mutta vuosia artisteja seuranneet ihmiset tunnistivat ensimmäiset väsymyksen merkit.

Lopulta vuoden 2009 kesällä tunsin tosi kovaa uupumusta, olin tehnyt älyttömästi keikkaa ja julkaissut kaksi levyä aivan törkeällä tahdilla. Alkoi tuntua, etten jaksanut enää tehdä duunejani kunnolla ja uupumuksen vuoksi intohimo siihen alkoi kadota. Se oli kova paikka. Olin aina tehnyt musahommia fiilispohjalta enkä ollut edes halunnut kutsua tätä työksi.

Nykyään tiedän, että jos intohimo kirjoittamiseen ja keikkailuun alkaa hiipua, on korkea aika pitää vähän lomaa. Hiphopia ei voi tehdä ilman suurta paloa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla