ET

Näyttelijä Maria Lund, 36, aikoo pukeutua viisikymppisenä vain leopardikuosiin ja lierihattuihin. Kahvinsa hän juo aina kylmänä.

36 vuotta

Ajattelen, että ihminen uskoo joka iässä tietävänsä kaiken, ja kuitenkin jokainen oppii vanhetessaan uutta. Tähän hetkeen uskomisessa ei ole mitään pahaa, sillä se on oikeastaan ainut tapa, millä voimme hengittää.

Tästä huolimatta odotan, että täytän 50. Silloin aion käyttää pelkästään leopardikuosisia vaatteita ja isoja lierihattuja. Näen itseni Todella upeeta -sarjan Patsyna, joka on hupsu mutta äärimmäisen itsevarma hahmo.

Ihailen Patsyn järjetöntä itsekkyyttä, minusta ei löydy sellaista ollenkaan. Toivon, että osaisin olla itsekkäämpi, sillä on tilanteita, joissa pitäisi ajatella ennen muuta omaa etuaan. Toisaalta olen onnellinen juuri tällaisena kuin olen ja nautin siitä, että ajattelen ensisijaisesti läheisiäni ja ystäviäni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

14 pääroolia musikaaleissa

Minusta on ihanaa esiintyä musikaaleissa, koska niissä yhdistyvät laulaminen, näytteleminen ja tanssiminen – asiat, jotka osaan hyvin. Nyt minulla on äidin rooli Perjantai on pahin -musikaalissa. Ohjaaja etsi siihen keski-ikää lähestyvää naista, joka pomppii ympäriinsä kuin 16-vuotias: siis sellaista kuin minä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältäni löytyy voimakas leikkisä lapsi, joka ei pidä siivoamisesta, kääntää äkkijyrkästi auton rattia nähdessään jotain kiinnostavaa ja pölläyttää jauhot ilman leipoessaan, koska se näyttää nätiltä. Tykkään siis hupsuttelusta. Kunhan se ei vahingoita ketään, antaa mennä!

1 koira

Sain ensimmäisen koirani, kun olin 6-vuotias, ja siitä lähtien minulla on ollut koira lähes aina.

Nykyinen koirani on parivuotias sekarotuinen Sissi. Hän on kultaisennoutajan ja paimenkoiran rakkauslapsi täältä meidän kyliltämme. Sissin luonteessa on enemmän paimenkoiraa, mutta myös kultaisennoutajan miellyttämisen halua, mikä on aivan täydellinen yhdistelmä.

Pisin aika, jonka olen ollut ilman koiraa, oli puolitoista vuotta ennen Sissiä. Se oli kauheaa aikaa. Kuulin korvissani tepsutusta, vaikkei meillä ollut ketään. Enää en halua elää ilman koiraa.

8, 22, 28 lottonumerot

Ruksaan nämä kolme numeroa aina lotossa, koska ne ovat kauniita. Toistaiseksi voittoa ei ole tullut. Lottoan aina silloin tällöin, kun tulee olo, että nyt se tapahtuu, tänään voitan.

Jos pääpotti osuisi kohdalle, matkustaisin enemmän. Haluaisin patikoida luonnonpuistoissa ja Himalajan vuoristossa sekä käydä katsomassa Egyptin pyramideja.

6 kahvia päivässä

Juon kahvini mustana ja aina kylmänä. Aamuisin juon kahvia, joka on jäänyt yli edelliseltä päivältä. En huomaa mitään eroa tuoreen ja vanhan kahvin maussa.

4 tomaattipuskaa

Vihannesten kasvattaminen omassa puutarhassa on minusta mukavaa, mutta nyt minulla on siellä vain neljä tomaattipuskaa. Joinain vuosina niitä on ollut jopa 40, mutta tästä kesästä tulee kiireinen, joten en ehdi hoitaa suurta määrää.

Saattaa olla, että nappaan tomaattipuskat ämpäreissä mukaan Turkuun, jossa vietän kesän töitteni takia.

2 lasta

Tyttäreni on syntynyt 11. helmikuuta, hän on siis yleinen hätänumero. Sellainen hän on myös luonteeltaan: 4-vuotias prinsessa, joka ei anna muiden määräillä. Tänäänkin hän lähti pitkä musta peruukki päässään päiväkotiin. Annoin hänen mennä, koska tuo on juuri se ikä, kun saa hullutella.

Poikani on 8-vuotias. Hän on syntynyt tammikuussa, joten hän on luokallaan aina vanhin. Hänestä tulee kuulemma isona jääkiekkoilija, mieluisin joukkue olisi NHL:n Colorado Avalance. Luonteeltaan hän on siskoaan rauhallisempi, pohdiskeleva ja diplomaattinen. Olen lapsistani hyvin ylpeä.

Lasteni mummi asuu lähellä meitä. Siellä lapset leikkivät ihan erilaisia leikkejä kuin kotona. Se on hyvä, sillä minusta on tärkeää, että lapset näkevät erilaisia elämisen malleja.

Tämä on ET-lehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fi:ssä. Lisää ET:n juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/et.

Maria Lund

  • Syntynyt 1983 Münchenissä. Asuu Hankasalmella.
  • Perhe Vanhemmat Tamara Lund ja Alexandru Ionitza, molemmat ooppera-laulajia. Lapset Jyri ja Lara.
  • Työ Laulaja-näyttelijä.
  • Ajankohtaista Esiintyy Perjantai on pahin -musikaalissa Samppa-linnan kesäteatterissa Turussa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla