Heidi Sohlberg kertoo Me Naisille, että häneltä poistettiin eilen munasarjat syöpäriskin pienentämiseksi. – Onneksi olen saanut jo maailman ihanimmat ja rakkaimmat lapset, hän miettii.

Juontaja Heidi Sohlberg, 37, kertoo Me Naisille pääsevänsä tänään kotiin Naistenklinikalta. Hän toipui siellä torstaina tehdystä leikkauksesta.

– Minulta poistettiin munasarjat, ettei syöpä pääse enää sinne, Heidi kertoo.

– Vointi on ihan hyvä. Olen todella kiitollinen suomalaiselle sairaanhoidolle, miten hyvin homma toimii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuonna 2016 Heidi sai tietää kantavansa BRCA2-geenimutaatiota, joka kasvattaa reilusti sekä rintasyövän että munasarjasyövän riskiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun hoitaja kertoi tuloksen, tuntui kuin matto olisi vedetty jalkojeni alta. Tuskanhiki puski päälle, käteni alkoivat täristä ja jalat menivät alta. Tuli itku ja pelko, että nyt minä sairastun ja menehdyn rintasyöpään kuten äitini, Heidi muisteli tuolloin Me Naisille.

”Olen todella kiitollinen suomalaiselle sairaanhoidolle, miten hyvin homma toimii.”

Vain muutamaa kuukautta myöhemmin Heidi sairastui rintasyöpään. Hoitojen yhteydessä häneltä poistettiin rinnat, ja nyt oli ennaltaehkäisevän munasarjaleikkauksen aika. Lääkärilehden julkaiseman tutkimuksen mukaan molemmat operaatiot pienentävät merkittävästi geenivirhettä kantavien naisten syöpäriskiä.

Munasarjojen poistolla on tiettyjä sivuvaikutuksia: Terveyskirjaston mukaan se saattaa muun muassa aikaistaa menopaussia.

– Vaihdevuosioireet kestän, kun saan elää terveen elämän, Heidi toteaa nyt Me Naisille.

”Olen jo saanut maailman ihanimmat lapset”

Eilen torstaina Heidi Sohlberg päivitti sairaalareissustaan kuvan Instagramiin.

– Nyt on taas poistettu yksi riskitekijä, että se syövän paskiainen ei tuu enää koskaan tähän kroppaan, Heidi kirjoitti kuvan yhteyteen tunnisteilla #survivor ja #fuckcancer.

Munasarjojen ennaltaehkäisevää poistoleikkausta harkitaan tarkoin varsinkin silloin, jos naisen toiveissa on vielä saada lapsia.

– Onneksi olen saanut jo maailman ihanimmat ja rakkaimmat lapset, Heidi sanoo nyt.

Heidillä on kaksi kouluikäistä tytärtä entisen aviomiehensä Niklas Sohlbergin kanssa. 12-vuotinen avioliitto päättyi eroon viime huhtikuussa.

Uudella kumppanilla ei kiire

Eilen ilmestyneessä Me Naisten laajassa kansihaastattelussa Heidi kertoi, miten elämä on järjestynyt eron jälkeen ja millaiselta sinkkuelämä tuntuu nyt 37-vuotiaana.  

– Aion ottaa tästä mahdollisuudesta kaiken irti. Huomioni kiinnittyy miehiin eri tavalla kuin ennen. Katselemisesta tulee hyvä olo, mutta se riittää, hän mietti haastattelussa.

”Toivottavasti löytyy joskus ihana mies, joka ei halua kanssani biologisia lapsia.”

Heidin mukaan uudella kumppanilla ei ole kiire, mutta hän ei ole sulkenut mahdollisuutta pois.

– Toivottavasti löytyy joskus sellainen ihana mies, joka ei halua kanssani biologisia lapsia, hän sanoo nyt.

Perjantaina 12. lokakuuta vietetään Roosa nauha -päivää. Roosa nauha -kampanjan tarkoituksena on kerätä varoja rintasyöpätutkimukseen.

Vierailija

Bachelor kirjoitti:
Jotenkin surullista kuinka tämä henkilö vuodesta toiseen päivittää henkilökohtaisia asioitaan kaikkialle. Eikö hän ajattele esimerkiksi ollenkaan lapsiaan, entistä miestään tai ylipäätään muita kuin itseään? Ei voi kuin ihmetellä hiljaa. Nyt sitten lähti munasarjat. Mitähän seuraavaksi? Oma veikkaus on että uutta miestä pukkaa viikon kahden päästä vaikka tykkää vain katsella niitä. Väillä tuntuu että nämä entiset missit eivät todellakaan ole niitä ruudinkeksijöitä, niin samaa sontaa jokaiselta tulee. Ai  niin, kohta myös tietysti alastonselfieitä odotettavissa.

Eipä ajattele itseään, vaan tuhansia muita kohtalotovereitaan, jotka vastaavassa tilanteessa kaipaavat kannustusta ja voitollisia esimerkkejä syöpätaistelussa. Edellistä miestäänkin "vain katseli" 12 vuotta. Eipä tarvitse näitä artikkeleita lukea, jos totuutta ei kestä nähdä ja haluaa elää omassa pumpulissaan.

Abuela

Nimimerkille Batchelor sanon, että tuolla asenteellasi naisia kohtaan tulet pysymään ikuisena poikamiehenä!

Muistahan käydä "prostata-tutkimuksissa" - miehillä eturauhassyöpä yllättävän yleinen, jopa nuorilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla