ET Terveys
Hannu vaihtoi viinan limppariin kymmenen vuotta sitten.
Hannu vaihtoi viinan limppariin kymmenen vuotta sitten.

Hannu Ylönen raitistui kymmenen vuotta sitten. Nyt hän auttaa itse alkoholismista eroon kamppailevia. Hannu kertoo, mikä auttoi häntä raitistumaan.

Hannu Ylönen:

”Join 13-vuotiaana ensihumalani koulun pikkujouluissa. Muistan, miten hyvä olo tuli pikkupullosta Patras Muscatelia.

Opiskelijaelämääni kuului humalahakuinen juominen, ja kun 80-luvulla olin työelämässä, työkavereiden kanssa mentiin kaljalle. Muut lähtivät parin kaljan jälkeen kotiin, mutta minä istuin valomerkkiin asti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Vuonna 1994 menin ensimmäisen kerran itse katkolle.”

Juomiskerrat ja -määrät lisääntyivät, ja alkoholiin kehittyi psyykkinen pakkomielle ja fyysinen riippuvuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole koskenut alkoholiin kymmeneen vuoteen. Vuonna 1994 menin ensimmäisen kerran itse katkolle. Raitistuminen oli kuitenkin 14 vuoden prosessi, johon sain tukea Vantaan päihdepalveluista ja päihteettömästä A-kiltatoiminnasta tukea.

”Aloin saada alkoholipsykooseja.”

Olen miettinyt, mikä sai minut lopettamaan. Yksi syy oli, että aloin saada alkoholipsykooseja. Toinen oli rakas elämänkumppanini, jonka silloin löysin.

Valmistuin 2012 kokemusasiantuntijaksi. Autan nyt päihdeongelmista kärsiviä Vantaan terveyspalveluissa. Tarjoan luottamuksellisia kahdenkeskisiä keskusteluja, vertaistukea, tietoa päihdepalveluista ja palveluohjausta.”

Juttu on julkaistu alun perin ET Terveys -lehden numerossa 7/2018. Lisää ET:n juttuja verkosta löydät osoitteesta menaiset.fi/etterveys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla