Gloria
Tässä kuvassa poseeraan ammattilaisten puunaamana.
Tässä kuvassa poseeraan ammattilaisten puunaamana.

Seuraan Instagramissa ahkerasti australialaista koomikkoa Celeste Barberia, joka imitoi hulvattomalla tyylillään supermallien ja julkkisten upeita somekuvia.

Tunnen syvää sukulaisuutta Celesten puuhiin, sillä jo vuosikymmenten ajan olen rakastanut tekeytyä kuvissa kauhean rumaksi. Näitä kuvia löytyy elämäni varrelta runsaasti, ja joskus mukaan on pakkorekrytty myös ystäviä ja sukulaisia.

Eräänä juhannuksena poseerasimme ystävien kanssa mökillä pitkään ja hartaasti varastosta löytyneissä mökkivaatteissa, hampaat mustasimme hopeatoffeella. Yhtenä jouluna otimme kauniin perhepotretin yhdessä sukulaislasten kanssa – meillä kaikilla oli rumat isot silmälasit ja mitä hölmöimmät ilmeet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Eleganssia takavuosilta.

Somesta löytyy vieläkin runsaasti videoita, joissa nuoret kauniit naiset poseeraavat ensin hehkeän ihanina ja kääntävät sen jälkeen puhelimensa alaviistoon ja työntävät leukansa tanakasti esiin. Sekunnissa tapahtuva muutos kauniista rumaksi on hulvattoman hauskaa ja someaikana myös tärkeää. Se osoittaa, että kuka tahansa voi näyttää kuvissa sekä upealta että kauhealta kuvakulmasta riippuen.

Lisäksi sitä ymmärtää vieläkin paremmin, miten monen tyrmäävän hienon kuvan takana on paljon aikaa, vaivaa ja filtteröintiä. Miten vapauttavaa!

Haastan teidätkin laittamaan välillä myös näitä humoristisempia alaviistokuvia tai vahinkonäpsyjä jakoon. Kaiken ei aina tarvitse olla täydellisen nättiä nimittäin. Itseironia sopivissa määrin on mitä parasta terapiaa sekä itselle että myös muille.

Tämä on syyskuun Glorian pääkirjoitus, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloria.

Juttu on ensimmäisenä ilmestynyt syyskuun 2019 Gloriassa.

Vierailija

Miksi? Pitääkö yleensäkin koko ajan julkaista kuvia itsestään, kengistään, vaatteistaan ja laukuistaan? Mitä jos päätoimittajaa myöten kasvettaisi aikuiseksi?

Nämä pääkirjoitukset on kyllä suoraan teinikalenterista, sorry vaan.
Riitta, kaipaan sinua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla