Gloria

Olen pitänyt kaikista töistäni. Kesäharjoittelijana Kannuksen Merita-pankissa sain laskea valuutat ja rakastin eri maiden monivärisiä seteleitä.

Sveitsissä lastenhoitajana suunnittelin mahdollisimman raisuja ulkoiluja lähipuistoissa, jotta sain suloisen kolmivuotiaan Gregorin kierrokset tehokkaasti laskettua.

Hotelli Kalastajatorpassa sain huonesiivoojana suurta tyydytystä kun kehittelin kerrokseeni nopean tavan siivota useampi huone kerralla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastaanottoapulaisena mainostoimistossa kävin siivomassa viikonloppuna varaston, koska en kestänyt sen kaaosta – ja pakotin myös silloisen poikaystäväni mukaan ahkeroimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eräälle makkarafirmalle suunnittelin muinoin nettisivuja, jolloin kävin yksitoikkoisesti läpi satoja eri tuotteita ja panin niitä järjestykseen.

Nykyään unelmien työstä puhutaan paljon. Etsimme juuri sitä oikeaa työtä vähän liiankin hampaat irvessä.

Työssä on toki hyvä olla syvempääkin merkitystä, mutta myös arkisesta aherruksesta voi saada suurta tyydytystä. Tässä nykyisessäkin hommassani teen välillä hyvinkin monotonisia hommia – tekstien siirtoja, kuvien etsintää, excelien pyörittelyä.

Jokainen hetki työelämässä ei voi olla tajunnanräjäyttävän merkityksellinen. Sellainen elämä olisi uuvuttavaa.

Unelmien työ voi siis olla se seuraava pesti, mutta se voi olla myös jo tämä nykyinen.

saila-mari.kohtala@sanoma.com

Tämä on elokuun 2019 Glorian pääkirjoitus, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla