Entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut. – Maailma menetti positiivisen ja eloisan ihmisen, jonka epäitsekkyys ja elämänilo hipoi kaikkia rajoja, Feldt-Rannan puoliso kirjoittaa Twitterissä.

Maarit Feldt-Ranta on kuollut 51-vuotiaana. SDP kertoi ex-kansanedustajansa kuolemasta tänään Twitterissä. Feldt-Ranta sairasti syöpää pitkään.

– Jäämme kaipaamaan sinua, Maarit, SDP:n Twitterissä kirjoitetaan.

Myös pääministeri Antti Rinne on ottanut Twitterissä osaa Feldt-Rannan menehtymisen johdosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Suru-uutinen on saavuttanut meidät. SDP:n varapuheenjohtaja ja entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut. Maarit oli vahva ihminen ja taitava kansanedustaja. Omasta ja koko puolueen puolesta lämmin osanotto Maaritin puolisolle, omaisille ja läheisille, Rinne twiittasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maarit Feldt-Rannan puoliso Vesa Kallionpää kirjoittaa Twitterissä, että maailma menetti ihmisen, jonka elämänilo hipoi kaikkia rajoja. Hän kertoo myös vakuuttuneensa eutanasian tarpeesta.

– Maarit Feldt-Ranta kuoli pitkän kuolinpolun jälkeen 27.11.2019, mutta siihen asti hän eli. Maailma menetti positiivisen ja eloisan ihmisen, jonka epäitsekkyys ja elämänilo hipoi kaikkia rajoja. Itse menetin rakkaani ja vakuutuin harkitun #eutanasia :n tarpeesta. Suru on suuri, Kallionpää kirjoittaa.

Mahasyöpä uusiutui tammikuussa

Feldt-Ranta sairastui syöpään ensimmäisen kerran kymmenisen vuotta sitten. Tammikuussa 2019 hän kertoi julkisuudessa, että mahasyöpä on jälleen uusiutunut. Hän jäi tuolloin sairauslomalle kansanedustajan tehtävästä.

”Olen elänyt huikean hienon elämän.”

– Tänäänkin toivon, ettei tilannettani surkuteltaisi; olen elänyt huikean hienon elämän, joka edelleen jatkuu. Mottoni on ollut ”jonain päivänä kuolen, mutta kaikkina muina päivinä elän”, ja näin todella olen tehnyt ja aion tehdä jatkossakin, Feldt-Ranta kirjoitti blogissaan tammikuussa.

Vuonna 2016 Feldt-Ranta kertoi, että syöpään sairastuminen on vaikuttanut häneen niin, että hän tekee vain sellaisia asioita, joista tulee onnelliseksi.

Espoolainen

Osanotto läheisille, elämä ei tosiaan ole aina oikeudenmukaista ja helppoa.

Ei eutanasia-asioilla ja eläkkeillä ole mitään tekemistä toistensa kanssa, eutanasiasta voi keskustella ja selvittää tulisiko lakia muuttaa. Olen kristitty mutta en ymmärrä onko eutanasia väärin. Se on erittäin kummallista että abortti sallitaan, ei siitä enää keskustellakaan mutta eutanasiaa ei sallita.

Eläkeläisköyhyys

Myötätuntoa läheisille.

Sitä eutanasiaa ennen, olisi saatava ne kunnolliset sairaus- ja kansaneläkkeet, köyhyydessä kärvisteleville vanhuksille, vammaisille ja pitkäaikaissairaille. Tämä on se tärkein asia, jota ei pidä ohittaa eutanasia-keskustelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla