Tuottajan töitä viime vuosina tehnyt Essi Hellén nähdään pitkästä aikaa näyttelijänä, kun suosittu Ex-onnelliset jatkuu uusilla jaksoilla.
Tuottajan töitä viime vuosina tehnyt Essi Hellén nähdään pitkästä aikaa näyttelijänä, kun suosittu Ex-onnelliset jatkuu uusilla jaksoilla.

Koronakriisi on muuttanut myös Essi Hellénin arjen. Kun Essi tekee etätöitä, näyttelijäpuoliso Mikko Virtanen ottaa suuremman vastuun parin lapsesta.

Näyttelijä Essi Hellén, 32, on viime vuosina vähentänyt näyttelijän töitä ja tehnyt töitä pääosin tuottajana. Koronakriisin takia Essi on siirtynyt tekemään töitä etänä. Kotona on koko perhe: Essi, esikoulua käyvä tytär Siiri ja näyttelijä Mikko Virtanen, jonka työt ovat vähentyneet koronan takia.

– Onhan tämä tilanne uusi, kun yleensä olen aina lähtenyt toimistolle aamusta. Nyt siirryn työhuoneeseen, kun Mikko on enemmän lapsen kanssa työpäivän aikana. 

Aloittaessaan etätyöt Essi huomasi pian, että pukeutuminen ja pieni ehostus vaikuttavat hänen työfiilikseensä kotona.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen olen huomannut, miten paljon pidän siitä, kun saan laittaa työvaatteet päälle ja meikkiä naamaan. Olen alkanut tehdä sitä myös kotona ennen töiden aloittamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun yritin tehdä töitä kotiverkkareissa ja ilman rintsikoita ja meikkiä, huomasin, että ei siitä tullut oikein mitään. Meillä on paljon videopalavereita, joten päättelin, että ehkä on ihan kohteliasta myös toisia osapuolia kohtaan, jos hieman panostan ulkoasuun.

Puoliso saa nukkua päikkärit Essin työpäivän jälkeen

Kun Essin työpäivä päättyy, hän ottaa vastuuta lastenhoidosta. Tuolloin puoliso saa vaikka nukkua hetken. Essi ja Mikko ovat tottuneet jakamaan lastenhoidon jo heti Siirin syntymän jälkeen.

– Minä olin ensimmäisen yhdeksän kuukautta Siirin kanssa kotona, sen jälkeen taas Mikko. Nyt oman työpäivän jälkeen on minusta reilua, että hän saa vuorostaan levähtää hetken. Arvostan kyllä yksinhuoltajia, jotka tekevät nyt lasten kanssa etätöitä kotona. 

Ex-onnelliset saa jatkoa

Viime vuosina Essi on tuottanut muun muassa Putousta. Nyt hän palaa pitkästä aikaan televisioon näyttelijänä Ex-onnelliset-sarjassa. Essi ehti tehdä viisi vuotta näyttelijän töitä valmistumisen jälkeen ennen kuin hän alkoi tuottaa ja kirjoittaa.

– Olin nuorempana ehkä vähän liiankin ehdoton, kaikki toiveet ja haaveet liittyivät pitkälti näyttelemiseen. Nyt olen ymmärtänyt, että minussa oli se kaikki potentiaali tähän muuhunkin, mutta en vain ymmärtänyt sitä itse. Vaikka näytteleminen on tärkeä osa minua, niin jokin minussa uinui, kun en toteuttanut itseäni kokonaisvaltaisesti.

Tauon jälkeen näytteleminen ja sarjassa tuttuun rooliin palaaminen tuntui hyvältä. 

– Näytteleminen tuntuu nykyään raikkaalta hypyltä. Olen tyytyväinen, että töissäni mikään ei sulje toisiaan pois, vaan ennemmin tukee toisiaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla