”Eikö parisuhteiden tarkoitus ole nimenomaan ottaa selvää, sopivatko kaksi ihmistä toisilleen? Toisinaan eivät sovi, eikä siinä ole mitään sen kummempaa”, Anna Puu sanoo. Kuva: Jouni Harala
”Eikö parisuhteiden tarkoitus ole nimenomaan ottaa selvää, sopivatko kaksi ihmistä toisilleen? Toisinaan eivät sovi, eikä siinä ole mitään sen kummempaa”, Anna Puu sanoo. Kuva: Jouni Harala

Laulaja Anna Puu elää jälleen sinkkuna eikä haikaile rakkauden perään. – Nyt en tarvitse vierelleni ketään, Anna kertoo.

Laulaja Anna Puu, 33, on jälleen sinkku.

Hän erosi muusikkoavomiehestään keväällä ja on oivaltanut, että yksinolo tuntuu nyt juuri sopivalta.

– Olen sinkku ja olen tajunnut, että hei, en tarvitse tähän ketään. Se on aika jännä oivallus, Anna sanoo.

– Olen tosi onnellinen – ja nimenomaan onnellinen itsekseni ja kahdestaan tyttäreni kanssa, hän jatkaa.

Eläminen ilman parisuhdetta on Annalle uusi tilanne. Hän on seurustellut jonkun kanssa käytännössä koko aikuisikänsä ja ollut viimeksi sinkkuna kymmenen vuotta sitten.

– Kolme kuukautta on pisin aika, jonka olen ollut yksin, Anna kertoo.

Rakasta koko pakettia

Vakavia parisuhteita Annalla on takanaan muutama. Vaikka ne eivät ole aina menneet putkeen, Anna ei myönnä katuvansa mitään ratkaisujaan.

– Avioliittoni tyttäreni isän kanssa päättyi, mutta se on elettyä elämää. Tänään olemme hyviä ystäviä lapseni isän kanssa. Siitä olen maailman kiitollisin, Anna sanoo.

Annan mielestä parisuhteet eivät lähtökohtaisesti koskaan ole helppoja, mutta hyvän suhteen erottaa huonosta helposti: siinä ei tarvitse kysyä, toimiiko se. Hyvässä parisuhteessa ihminen ei yritä muokata toista mieleisekseen, vaan rakastaa koko pakettia.

– Yhdessä eläessään ihmiset muokkautuvat luonnostaan. Mutta myönnytykset ovat menneet liian pitkälle, jos et enää tunnista itseäsi, Anna sanoo.

Ikiomat laulut

Rakkaudesta ja ihmissuhteista Anna laulaa lokakuun alussa ilmestyvällä uudella levylläänkin. Siitä tulee artistin henkilökohtaisin pitkäsoitto, sillä ensimmäistä kertaa Anna on tehnyt kaikki kappaleiden sanat itse.

Anna kertoo, että tulevat laulut eivät kuitenkaan kerro yhdestä elämäntilanteesta, vaan ovat otoksia elämästä.

– Pohdin rakkautta ja elämää omin silmin, mutta eivät ne mitään päiväkirjamerkintöjä ole toisin kuin vaikkapa äitini luulee. Äiti kysyi jokaisen biisin kohdalla, että milloinkas sinä olet tämän kirjoittanut ja ynnäili mielessään, että hmm, joo joo, selvä juttu, Anna nauraa.

Millainen Anna on rakastuessaan? Keitä kuuluu hänen perheeseensä? Lue lisää Me Naisten numerosta 35/2015.

Anna Puu

Laulaja Anna Puustjärvi syntyi 3.2.1982 Outokummussa. Hän asuu Espoossa nelivuotiaan tyttärensä kanssa.

Nousi julkisuuteen Idolsista vuonna 2008 ja on sen jälkeen julkaissut kolme kiitettyä levyä.

Sinkku Ota minut tällaisena kuin oon sekä Kasmirin kanssa duettona esitetty Linnuton puu ovat saaneet paljon radiosoittoa.

Uusi levy ilmestyy lokakuun alussa.