"Nuorena en tuntenut itseäni niin hyvin kuin nyt. Olisin saattanut samoissa paikoissa tehdä päätöksiä pelon kautta. Olen opetellut luopumaan ja lopettamaan asioiden puskemisen väkisin, vaikka se on minulle yhä vaikeaa", Piritta Hagman sanoo. Kuva: Jouni Harala
"Nuorena en tuntenut itseäni niin hyvin kuin nyt. Olisin saattanut samoissa paikoissa tehdä päätöksiä pelon kautta. Olen opetellut luopumaan ja lopettamaan asioiden puskemisen väkisin, vaikka se on minulle yhä vaikeaa", Piritta Hagman sanoo. Kuva: Jouni Harala

Piritta ja Niklas Hagman hakivat keväällä avioeroa 12 vuoden liiton jälkeen. Viime syksynä Piritta joutui myös myymään yrityksensä. – Olen opetellut luopumaan.

Piritta Hagmanin, 38, viime vuodet ovat olleet täynnä luopumista. Viime syksynä kuoli Eddie-koira, sitä ennenlasten ukki, jääkiekkolegenda Matti Hagman. Lisäksi kolmelapsisen perheen elämä muuttui, kun Niklas lopetti 20 vuoden uransa jääkiekkoilijana ja jäi koti-isäksi.

Keväällä Piritta ja Niklas hakivat yhdessä avioeroa 12 vuoden liiton jälkeen.

– Vuosi on ollut erityisen raskas koko perheelle. Usein sanotaan, että kaikki asiat ihmisen elämässä tapahtuvat kerralla. Näin se tuntuu olevan ainakin minun kohdallani. Joskus silti ainoa vaihtoehto on päästää irti, vaikka se sattuukin, Piritta sanoo.

Samassa rytäkässä Piritta on joutunut luopumaan myös unelmastaan. Viime syksynä hänen oli myytävä yrityksensä, jonka eteen hän oli työskennellyt vuosia.

Yrityksen menettäminen on ollut Piritalle niin vaikea paikka, että hän puhkeaa kyyneliin puhuessaan siitä.

– Kun luovuin osuudestani yrityksessä, jouduin myös kohtaamaan itseni ja omat rajani, sillä yritys oli suuntaamassa eri suuntaan kuin olin halunnut sitä viedä. Jouduin myös miettimään, olenko sittenkään niin kunnianhimoinen kuin olen aina kuvitellut.

Vaikean syksyn jälkeen Piritta on yrittänyt löytää jälleen sisäisen rauhan. Apuna siinä on ollut mindfulness, jota Piritta alkoi opiskella kolme vuotta sitten.

Aluksi hän ajatteli opinnoista olevan hyötyä työssä, mutta aika pian kävi ilmi, että Piritta tarvitsee tietoisen läsnäolon taitoja ennen kaikkea omassa elämässään. Mindfulness on auttanut kohtaamaan uudet tilanteet sekä hallitsemaan stressiä.

Se on auttanut vaikean elämänvaiheenkin keskellä siihen, ettei pakenisi tunteitaan suorittamiseen.

– En halua myöskään käytökselläni opettaa samaa tapaa lapsilleni. Pyrin käsittelemään ahdistavat tuntemukset ajoissa, etteivät ne pääse kasautumaan ja väsyttämään.

Mitä Piritta kertoo suhteestaan Niklakseen? Miten Niklaksen jääminen kotiin vaikutti perheen arkeen? Lue Piritta Hagmanin koko haastattelu tuoreesta Me Naisten numerosta 28/18 tai täältä. Digilehden voit lukea täältä.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.