Erja Häkkisen elämä on edennyt käännekohdasta toiseen. Kävimme hänen Monacon-huvilallaan kuulemassa uusimmat uutiset.

Keskellä Monte Carloa on Erja Häkkisen uusi kaupunkikoti, johon perhe muutti syksyllä merenrannassa olleesta asunnostaan. Siellä pölyä ja melua alkoi olla liikaa, sillä kaupungissa rakennetaan koko ajan uutta. ”Vanhan ruhtinaan” aikana oli miellyttävämpää kuin bisneshenkisen Albertin.

Erja onkin päättänyt, että Monaco saa jäädä siinä vaiheessa, kun Aina on lopettanut koulunsa eli neljän vuoden kuluttua. Viikonloput Erja, Aina ja usein Hugokin viettävät Ranskan puolella, vartin päässä Monte Carlosta sijaitsevassa Villa Anikassa.

Erja hankki huvilan avioeron jälkeen, sillä lapset olivat tottuneet leikkimään ulkona perheen yhteisellä huvilalla. Villa on Erjalle rakas paikka: siellä on iso puutarha, jota hän hoitaa yhdessä puutarhurin kanssa. Huvilalla on myös sauna, joka lämpiää joka päivä ja josta pulahdetaan ympäri vuoden uimaan lämmitettyyn altaaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Erja on asunut ulkomailla 33 vuotta. Monacosta hän arvelee muuttavansa pois, kun Ainan koulu päättyy, mutta Suomeen hän ei aio asettua. Kuva: Rebecca Marshall

Kolmikerroksisessa huvilassa on tilaa myös viinikellarille ja isolle autolle, joka ei mahdu kaupunkitalliin. Talvella siellä vietettiin Hugon 18-vuotissyntymäpäiviä, joilla oli vieraina 42 kaveria. Ja Erja, jota Hugo kehui Instagramissa sanoilla ”cool mum”.

Osakkaaksi suomalaiseen firmaan

”Minut on helppo puhua mukaan erilaisiin projekteihin”, sanoo Erja.

Erja sanoo olevansa luonteeltaan kiltti ja hyväuskoinen. Sitä on myös käytetty hyväksi, entinen ystävä huijasi liikeasiassa.

”Sain turpaani, maksoin oppirahat”, toteaa Erja.

Nyt hänellä on edessä uusi ja kiinnostava vaihe. Viime syksynä elämän suunta muuttui, kun Erja järjesti huvilallaan syntymäpäivät ystävälleen, ja niihin oli kutsuttu myös perheyrityksen omistaja Camilla Aho. Yhteinen sävel löytyi pian, ja Camilla pyysi Erjaa osakkaaksi yritykseensä, Camilla Aho Oy Ab:hen, joka on Diego Dalla Palma -kosmetiikan maahantuoja.

”Yhteistyön aloittaminen tuntui luontevalta, se on ollut sujuvaa ja helppoa”, kertoo Erja.

Perheen kannaltakin hän on nyt siinä vaiheessa, että voi tehdä jotain uutta. Hugo menee pian alkavan armeijan jälkeen opiskelemaan ja Ainalla on pari helpompaa vuotta koulussa ennen kuin loppukiri alkaa.

Erjan panos firmassa on ennen kaikkea se, että hän aikoo etsiä tuotteille uusia jakelukanavia ja hankkia niille lisää näkyvyyttä.

”Käyn useammin Suomessa, mutta lasten ehdoilla. Olen valmis käärimään hihat ja olemaan itse esillä.”

Miten toimii etäsuhde suomalaisen miesystävän kanssa? Millaiset ovat Erja ja Mika Häkkisen välit nyt? Erja Häkkisen koko haastattelun löydät 7.3.2019 ilmestyneestä maaliskuun Gloriasta. Digilehden voit lukea täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla