Mallintöitä tehnyt Erja Häkkinen valloitti lastensa kanssa catwalkin 20 vuoden jälkeen. Kuva: Jonna Öhrnberg
Mallintöitä tehnyt Erja Häkkinen valloitti lastensa kanssa catwalkin 20 vuoden jälkeen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttävä perhe nähtiin viikonlopun ajan näytösmalleina Gloria Fashion Shown lavalla.

Suomessa piipahtanut Erja Häkkinen hurmasi lastensa Hugon, 17, ja Ainan, 13, kanssa perjantaina malleina Gloria Fashion Show’n muotinäytöksessä. 

– Tämä oli lasten mallidebyytti ja hyvin meni. Tekee hyvää ylittää itsensä. Siitä saa itseluottamusta, ylpeä äiti kertoi Me Naisille näytöksen jälkeen.

– Jännitti kovasti, koska jouduin paitsi kävelemään myös tanssimaan. Kädet tärisivät esityksen jälkeen, mutta oli tosi hyvä fiilis, että uskalsin, hyväntuulinen Hugo lisäsi.

Kolmikko ehtii olla Suomessa vain viikonlopun, sillä maanantaina lapsilla on jo tiedossa tavallinen koulupäivä. Hugo ja Aina käyvät Monacossa kansainvälistä koulua ja opiskelevat englanniksi. Lasten isä, Formula 1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen asuu myös Monacossa.

Hugo opiskelee viimeistä vuotta Monacon kansainvälisessä lukiossa. Sen jälkeen hän aikoo jatkaa yliopistoon. Aina puolestaan haaveilee mallintöistä. Molemmat harrastavat muun muassa jalkapalloa.

”Luotan heihin ja tuen heitä kaikessa.”

– Muotisuunnittelu kiinnostaa. Ainakin Milanossa ja Pariisissa olisi hyviä opinahjoja siihen, Hugo miettii.

Erjalla on läheiset ja luottamukselliset välit lapsiinsa. Hän kiittelee, että molemmilla on elämänarvot kohdallaan.

– Saan joka päivä halauksen, kun he tulevat koulusta. Luotan heihin ja tuen heitä kaikessa, hän kertoo.

Toimiva etäsuhde

Erja on seurustellut elokuvamaailmassa työskentelevän Mika Karttusen kanssa jo useita vuosia.

Parilla on etäisyyttä toisiinsa yli 3 000 kilometriä, sillä Erja asuu Monacossa ja Mika vaikuttaa Suomessa. Naisen mielestä etäsuhteen toimivuus on asennekysymys.

Kesälomat perhe pyrkii viettämään Suomessa saaristomökillä.

– Hän tulee Monacoon silloin, kun töiltään pääsee. Matkustelemme puolin ja toisin. Hyvin se on toiminut, Erja kuittaa. 

Kesälomat perhe pyrkii viettämään Suomessa saaristomökillä, mutta muuten paluu Suomeen ei ole ajankohtaista.

– Lapset eivät ole koskaan asuneet Suomessa. Itse en sano, ettei se joskus olisi mahdollista, jo yli 30 vuotta ulkomailla asunut Erja pohtii.

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Floresilla on tapana tehdä ”määmatka” työputken päätteeksi.

– Matkustaminen on vastaus vapauden kaipuuseeni. Saatan tehdä 3-4 viikkoa putkeen töitä ja sitten lähteä. Teen matkoja säännöllisesti yksin, kertoo hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores.

Ecuadorista kotoisin oleva Antonio palasi juuri asuntovaunulomalta Euroopasta. Hän ajoi yksin asuntoautolla Saksan läpi Sveitsiin ja Ranskaan.

– Yksin matkustaminen tuolla tavalla on ihanaa. Kukaan ei häiritse ja saan nauttia täydellisestä vapaudesta. Nukuin, kun nukutti. Tein ruokaa, jonka katoin usein ulos pienelle pöydälle.

Sveitsin ja Ranskan rajalla mies koki jännittäviä hetkiä.

– Parkkeerasin ilta-aikaan johonkin Ranskan vuoriston lähelle. Nukahdin, mutta yöllä heräsi ja kuuntelin pimeydessä eläinten ääniä. Silloin vähän pelotti.

Aamulla paikan valinta ei enää kaduttanut.

– Joka puolella oli vihreää – ja lehmiä! Keitin kananmunia ja kahvit, kun lehmät tuijottivat minua.

Antonion puolisoa, kansanedustaja Pekka Haavistoa, siipan määmatkat eivät haittaa.

– Pekka on itsekin paljon reissussa. Tällä hetkellä hän tekee uudelleen kirjaa interrailista 40 vuoden tauon jälkeen ja on matkustellut ympäri Eurooppaa junalla.

– Nautimme molemmat matkustelusta ja maailman tarkkailusta, yhdessä ja yksin, Antonio kertoi eilen Make Up Storen Keskuskadun liikkeen muotinäytöksessä.

Marjaana Lehtisen parisuhde on kestänyt 12 vuotta. – Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Entinen Miss Plus Size Marjaana Lehtinen, 35, julkaisi elokuussa Varpu Tavin kanssa kirjoittamansa kirjan Minä – plus size, jossa hän puhuu myös seksin tärkeydestä parisuhteessaan.

– Koen itseni naisen nautinnon puolesta puhujaksi. Jokainen meistä päättää omasta kehosta, enkä voi sanoa kenellekään, että tee makuuhuoneessa niin tai näin. Voin vain puhua omasta kokemuksesta.

Marjaanan oma parisuhde on kestänyt 12 vuotta. Hän oli saman painoinen kuin nyt, kun hän kohtasi miehensä Tomin. Lasten myötä paino kuitenkin nousi kolmessa vuodessa viisikymmentä kiloa. Lopulta hän painoi 169 kiloa.

– Ensimmäinen lapsi ei nukkunut ensimmäiseen puoleen vuoteen, ja hain lohtua herkuista.

Reilu kolme vuotta sitten hän aloitti elämäntapamuutoksen, jonka aikana hän pudotti painoa 80 kiloa.

Marianne kiittelee miestään siitä, että tämä on aina nähnyt kilojen taakse.

– Mieheni kirjoitti tekstin kirjaani, jossa hän kertoo, että on aina nähnyt vain hymyni. Itkeä pillitin, kun luin sitä.

Marjaana painottaa, että parisuhde on kahden kauppa myös makuuhuoneessa.

”Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy.”

– Jos oikeasti, siis oikeasti on päänsärky ja olet kipeä, ei kenenkään kannata lähteä harrastamaan seksiä. Mutta jos kumppanin kanssa lähtee muuten lakanoita heiluttelemaan, niin yleensä sen jälkeen on hymy korvissa molemmilla.

Se, että joskus seksiä voi harrastaa myös puolison mieliksi, on Mariannen mielestä ymmärretty väärin.

– Tärkeä on, että myös nainen saa sessiosta silti yhtä paljon. Ei meillä mies ole mikään macho, joka sanoo, että nainen nyt makuuhuoneeseen. Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Marjaana sanoo, että heille parisuhteessa tärkeitä yhteen sitovia asioita ovat myös luottamus ja hyvä huumori.

– Minulle on julkisuuden myötä tullut paljon kaikenlaisia kyselyitä miehiltä. Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy, Marjaana totesi Specsaversin hyväntekeväisyysillassa Radisson Blu Plaza Hotellissa.