Yrittäjänä aloittanut Erja Häkkinen, 57, satsaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin pelkän pakkeloidun ulkokuoren sijasta.

Monacossa vielä toistaiseksi asuva Erja Häkkinen pitää paikallista menoa hyvin ulkonäkökeskeisenä. Kaunistautuminen on kuitenkin vain näennäistä.

– Meikit kyllä laitetaan viimeisen päälle ja pukeudutaan kalliisti, mutta se on enemmänkin itsensä peittämistä kuin hoitamista. Se on kuin uuden maalipinnan vetämistä vanhan maalin päälle, jotta seinä näyttäisi vähän freesimmältä, hän sanoo.

Ei kiitos pistoksille

Erityisesti Erja ihmettelee sitä, että rahaa syydetään arveluttaviin pistoshoitoihin, mutta ihoa ei suojata ilmansaasteilta ja UV-säteilyltä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kun katson lasten kavereiden äitejä, huomaan, että kaikkia eivät vain kiinnosta nämä asiat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erja on oppinut viime vuosina lukemaan tarkemmin, mitä kosmetiikkapurkeissa oikein on sisällä, ja millaista suojaa ne iholle antavat. Tärkeintä on kuitenkin kokonaisvaltainen hyvinvointi, jonka kulmakiviä ovat monipuolinen ruokavalio, riittävä lepo ja itsensä kuunteleminen.

– Niistä yhtäkään ei voi laiminlyödä, tai koko systeemi keikahtaa.

”Mietin, mihin lähden mukaan”

Erja on innoissaan uudesta työstään yrittäjänä. Hän on ostanut osakkuuden Diego Dalla Palma ja RVB LAB –kosmetiikkamerkkejä Suomeen tuovasta  Camilla Aho Oy:stä.

Koska tahti ei uuden elämänvaiheen myötä ole ainakaan hidastumassa, on hän opetellut sanomaan ei asioille, joille ei oikeasti ole aikaa.

– Liian kireä aikataulu tietäisi huonoa koko perheelle. En voisi olla hyvä äiti lapsilleni, jos en huolehtisi myös omasta voinnistani. Happinaamari pitää lentokoneessakin laittaa ensin itselle.

Ennen Erja painoi menemään väsymyksestä huolimatta, mutta nyt hän miettii tarkemmin, mihin lähtee mukaan. Ajankäyttööään ja voimavarojaan hän on miettinyt muutenkin aiempaa tarkemmin.

– Kaikkea ei tarvitse tehdä heti, eikä koko ajan tarvitse suorittaa.

Lue lisää Erjan hyvän olon oivalluksista Hyvä terveys –lehden numerosta 7/2019!

Tämä on Hyvä terveys -lehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Hyvän terveyden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/hyväterveys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla