Miina ja Heikki tutustuivat toisiinsa televisio-ohjelmassa. Kuva: Miinan kotialbumi
Miina ja Heikki tutustuivat toisiinsa televisio-ohjelmassa. Kuva: Miinan kotialbumi

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu Heikki paljastaa, että hänen hankkimansa joulukuusen jälkeen vanhempien kotiin ei ole tullut enää uusia kuusia.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman viidenneltä kaudelta tutut Miina ja Heikki ovat käyneet tänä vuonna läpi suuren elämänmuutoksen. Miina sanoo, että hänellä ei ollut alkuvuodesta vielä tietoakaan Heikistä – ”ja nyt tämä on tuossa vierellä todella tärkeänä palasena elämässä”.

– Vuosi sitten päätin, että seuraavasta vuodesta tulisi kaikkien aikojen vuosi elämässäni, ja sitä se todella on ollut, Miina kertoo Me Naisille.

Mitä Miinalle ja Heikille kuuluu näin joulun alla? Miten he viettävät ensimmäistä yhteistä vuodenvaihdetta? Kysyimme avioparilta heidän  suunnitelmistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Miten teillä menee nyt, Miina ja Heikki?

Heikki: ”Meille kuuluu nyt oikein hyvää. Ohjelman loppumisen jälkeen olemme ottaneet aikaa palautumiseen ja käyneet läpi kesän ja syksyn tapahtumia ja fiiliksiä. Sen ansiosta olemme löytäneet uuden vaihteen tutustumiseen, mikä tuntuu todella kivalta. Toisesta on löytynyt paljon uusia hyviä puolia, nyt kun syksyn pieni härdelli on laantunut ja erilainen arki on alkanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viimeistelen väitöskirjaani ja Miina maisterin opintojaan. Tarkoitukseni on väitellä keväällä tohtoriksi ja jos hyvin käy, luvassa voisi olla tuplavalmistujaiset.”

 

Miina: ”Asun Manuela-koiran kanssa  Helsingissä ja Heikillä on edelleen oma luola Tampereella töiden vuoksi, mutta vietämme paljon aikaa yhdessä.

Olemme sitoutuneita toisiimme ja koemme, että täydennämme toisiamme monilla tavoilla. Heikki on se rauhallisempi hurvittelija ja minä olen se vähän räiskyvämpi menijä. Joskus Heikin päätä huimaa, mutta yleensä hämmentävätkin tilanteet päättyvät nauruun.

Meillä on edelleen hyvä keskusteluyhteys, joka on kannatellut meitä tähänkin asti. Siitä haluamme pitää kiinni. Osoitamme rakkautta ja sitoutumista toisiimme sanoin ja teoin. Osoitamme myös kiinnostusta toisen ajatuksia, tekemisiä ja tunteita kohtaan. Lisäksi oivaltava huumori on tärkeä osa suhdettamme ja sitä viljelemme päivittäin.”

 

Heikki: ”Minulle on tärkeää, että suhteessa on tietynlainen varmuus ja tasapaino. En ole aiemmin kokenut samanlaista varmuutta siitä, että olen oikean kumppanin kanssa suhteessa, kuin nyt Miinan kanssa.”

 


 

2. Millaisia jouluihmisiä olette?

Miina: ”Lahja- ja jouluhössötys saa minut tuntemaan oloni epämukavaksi, sillä meidänkin yhteiskunnassa on paljon perheitä ja yksinäisiä, joilla on hyvin erilainen ja vaatimaton joulu edessä. En tunnustaudu jouluihmiseksi, mutta yhteisen pöydän ääreen kokoontuminen tuntuu mukavalta.

Joulun ja pyhien aikaan hiljennyn yleensä muistelemaan myös heitä, jotka eivät enää ole viettämässä juhlia kanssamme. Mietin myös paljon maailmaa yleisesti ja herkistyn siitä, kuinka kiitollisia saamme olla rauhasta ja hyvinvoinnista ympärillämme.”

 

Heikki: ”Noin kymmenen vuotta sitten ostin perheellemme ensimmäisen joulukuusen. Isäni ei halunnut koristella kuusta, koska kuusi on hänen mielestään kaunis sellaisenaan. Meillä oli sitten olohuoneessa koristelematon joulukuusi.

Se jäikin ainoaksi jouluksi, jolloin kuusi hankittiin. Yleisesti ottaen joulu tuntuu vieraalta ja ristiriitaiselta juhlapyhältä traditioiden puutteen vuoksi, mutta nautin silti paljon jouluun liittyvästä tunnelmasta. Tykkään antaa ja jakaa lahjoja jouluna perheelle ja läheisille.

Tänä vuonna vietämme joulua Miinan perheen kanssa ja nautimme rauhasta, ruoasta, saunasta sekä lautapeleistä. Joulussa tärkeintä minulle on yhdessäolo läheisten kanssa ja rentoutuminen esimerkiksi hyvän kirjan parissa.”

 

Miina ja Heikki ottivat varaslähdön jouluun pari viikkoa sitten Tallinnasta. Kuvat: Miinan ja Heikin kotialbumi
Miina ja Heikki ottivat varaslähdön jouluun pari viikkoa sitten Tallinnasta. Kuvat: Miinan ja Heikin kotialbumi

Miina ja Heikki suunnittelevat matkaa myös vuodenvaihteeseen.
Miina ja Heikki suunnittelevat matkaa myös vuodenvaihteeseen.

 

3. Mitä olette puhuneet lahjojen vaihtamisesta?

Miina: ”En haluaisi saada tai ostaa mitään turhaa. Ostan lahjoja ainoastaan  silloin, jos jokin idea tai asia muistuttaa minua jostakin tietystä ihmisestä ja se tulee tarpeeseen. Pitää varmaan ensimmäisen yhteisen joulun kunniaksi jotain Heikille keksiä, ettei hänelle tule paha mieli!”

 

Heikki: ”Miinan perheessä annetaan yleensä harkittuja lahjoja. Tänä vuonna otamme huomioon kulutuksen minimoinnin ja ilmastoystävällisyyden kierrätyslahjojen ja aineettomien lahjojen muodossa. Yleensä toivon lahjaksi kirjoja, mutta en ole tänä jouluna pyytänyt mitään erityistä. Tänä jouluna aion yllättää Miinan erityisellä lahjalla. 

Yhdessä olemme myös puhuneet, että lahjoitamme yhteisesti vähävaraisten perheiden joulukeräykseen, jonka avulla saadaan joulupöytään jotain erityistä myös heille, joilla siihen ei muuten olisi mahdollisuutta.”

 

4. Miten juhlitte uuttavuotta?

Miina: ”Uudenvuodenjuhlat ovat yksi lempijuhlistani ja saatan ladata niihin joskus vähän liiankin paljon tunnetta. Tykkään hauskoista perinteistä, kuten tinan valamisesta ja seuraavan vuoden ennustamisesta, mutta minulle on myös tärkeää reflektoida kulunutta vuotta ja mitä se on tuonut tullessaan. En tee uudenvuodenlupauksia, mutta haluaisin olla aina vain parempi versio itsestäni.”

”Nykymaailmassa ei ole helppoa löytää kumppania ja joskus se voi tulla vastaan yllättävääkin kautta.”

 

Heikki: ”Minäkin pidän uudenvuodenjuhlista  – niissä on aina sellaista uuden alun tunnelmaa. Pyrin murtamaan totuttuja kaavoja ja kehittämään itseäni. Tulevaan vuoteen lähdemme yhdessä luottavaisin mielin, käsi kädessä.

Olemme innokkaita matkustelijoita, ja olemme suunnitelleet uudeksi vuodeksi reissua johonkin kauemmas. Olemme tosin sen verran spontaaneja, että tarkempi kohde valmistunee myöhemmin.”

 

5. Mikä on ollut parasta tässä vuodessa?

Heikki: ”Olen todella onnellinen, että olen saanut Miinan rinnalleni. Päällimmäisenä opetuksena tästä vuodesta on jäänyt se, että nykymaailmassa ei ole helppoa löytää kumppania – ja joskus se voi tulla vastaan yllättävääkin kautta.”

 

Miina: ”Tämä vuosi on ollut tapahtumarikas ja opettavainen. Vaikeatkin hetket ovat olleet tarpeellisia, vaikkei se niinä hetkinä välttämättä siltä ole tuntunutkaan. Mieleen on jäänyt kiitollisuus tästä kaikesta. Ihan mieletöntä, että alkuvuodesta ei ollut vielä tietoakaan Heikistä, ja nyt hän on tuossa vierellä todella tärkeänä palasena elämässä. En tekisi mitään toisin.”

Oli ilo seurata

Miina ja Heikki ovat siitä harvinainen tosi-tv -ohjelman pariskunta, että heidän arvonsa tulivat selvästi esiin, ja he myös yrittivät elää arvojensa mukaan.

Minäkin haluaisin löytää oman heikin - ja myös yhtä paljon viisautta ja kärsivällisyyttä kuin Miinalla. Kiitos hyvästä esimerkistä! 

Joulun yksin

Miina ja Heikki on ihana pari.Iloa lukea heistä.
Siunattua Joulua ja v.2019 heille.

Mistäköhän tommosen Heikin löytäisin minäkin:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla