Kun kustantamot hyljeksivät Emelie Scheppiä, tämä päätti luoda menestyksensä itse.

Ruotsalainen Emelie Schepp on äänestetty maansa parhaaksi dekkarikirjailijaksi jo kolmena vuonna peräkkäin. Ei hullumpi suoritus kirjailijalta, joka joutui julkaisemaan esikoisteoksensa omakustanteena, koska ei saanut kustannussopimusta.

– Kiersin ympäri Ruotsia markkinoimassa kirjaa, ja välillä pistimme mieheni Henrikin kanssa kadulle pystyyn oman pienen myyntikojun.

Henrik – joka kiertää aina vaimonsa mukana haastatteluissa ja markkinointikiertueilla – näyttää ylpeänä kännykästään videon muutaman vuoden takaa. Siinä pariskunnan lapset kulkevat kadulla mainoskyltit kaulassa roikkuen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

På invigningen av nya @vildmarkshotellet_kolmarden 🐾

Henkilön Emelie Schepp (@emelieschepp) jakama julkaisu

Emelie Scheppin perhe nähdään usein hänen Instagram-tilillään.

Parhaillaan Schepp kirjoittaa kuudetta osaa suosittuun Jana Berzelius -kirjasarjaansa. Kompleksisessa päähenkilössä Jana Berzeliuksessa on paljon samaa kuin Millennium-trilogian Lisbeth Salanderissa tai Silta-sarjan Saga Norénissa – molemmat niin ikään ruotsalaisia menestystarinoita. Nyt hänen kustantajansa on HarperCollins, yksi maailman suurimmista kustantamoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoihin liittyen on alettu järjestää teemakävelyitä Norrköpingissä, jonne tarinat sijoittuvat.

– Norrköping on todellisuudessakin aika levoton kaupunki ja siellä tapahtuu paljon rikoksia, hän kertoo.

Toistaiseksi Schepp tunnetaan dekkaristina, mutta tulevaisuudessa skaala saattaa laajentua. Alun perin hän nimittäin innostui kirjoittamisesta elokuvakäsikirjoitusten kautta. Kaksi valmista käsikirjoitusta odottaa yhä pöytälaatikossa.

– Juuri nyt ihmiset haluavat lukea Emelie Scheppiä, mutta 10 vuoden päästä tilanne voi jo olla toinen. Siksi yritän nyt kirjoittaa mahdollisimman paljon.

Tämä on Glorian artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloria.

Juttu on ensimmäisenä ilmestynyt elokuun 2019 Gloriassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla