Näyttelijä Billy Porter haluaa olla poliittinen taideteos punaisella matolla.

Näyttelijä Billy Porter on aiheuttanut pienen kohun joka kerta, kun on astellut punaisella matolla.

Helmikuussa Billy saapui Oscar-gaalaan smokkitakissa ja muhkeahelmaisessa, mustassa sametti-iltapuvussa. Feminiinisen ja maskuliinisen yhdistelmä haastoi tapahtuman melko perinteikästä pukukoodia ja takasi mediahuomion ympäri maailmaa.

Billy Porter Oscar-gaalassa aviomiehensä Adam Smithin kanssa.

– En ole drag queen, olen mies mekossa, hän kommentoi Voguelle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eräänlainen smokkimekko nähtiin Billyn yllä myös kesäkuussa Tony-gaalassa. Punainen puku oli suunniteltu muistuttamaan kohtua. Asu oli Billyn kannanotto naisten aborttioikeuksien puolesta, sillä Yhdysvalloissa aihe on ollut pinnalla useiden osavaltioiden kiristettyä aborttilainsäädäntöään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen nyt asemassa, jossa minut kutsutaan punaisille matoille. Tavoitteeni on olla kävelevä poliittinen taideteos joka kerta kun ilmestyn paikalle.

Aina Billy ei ole ollut yhtä varma tyylistään. Hän on kertonut, ettei nuorempana uskaltanut ilmaista itseään vapaasti, koska kohtasi syrjintää ihonvärinsä ja seksuaalisen suuntautumisensa takia.

Vasta Broadway-rooli Kinky Boots -musikaalissa antoi tarvittavaa itsevarmuutta – ja toi Billylle parhaan miespääosan Tony-palkinnon.

– Kun vedin korkokengät jalkaan, tunsin oloni maskuliinisemmaksi kuin koskaan ennen elämässäni, Billy kertoi Voguelle.

Parhaillaan Billy tähdittää HBO Nordicilla nähtävää Pose-sarjaa, joka sijoittuu tanssin ja musiikin maailmaan 80-luvun New Yorkiin. Näyttelemisen lisäksi monilahjakkuus myös laulaa ja julkaissut useita levyjä.

Billy Porterin Instagram-tili: @theebillyporter

Tämä on Glorian artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloria.

Juttu on ensimmäisenä ilmestynyt syyskuun 2019 Gloriassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla