Bettina Sågbom ja Tomas Ek olivat ensin vuosia työtuttuja, ennen kuin rakkaus syttyi.
Bettina Sågbom ja Tomas Ek olivat ensin vuosia työtuttuja, ennen kuin rakkaus syttyi.

Toimittajan uusperheessä kaikki tietävät, että äidin saa rauhoittumaan kupillisella kuumaa teetä. Tomas Ek ihastui puolisossaan tämän temperamenttiin.

Tanssii tähtien kanssa -kilpailu on täyttänyt kiireisen toimittajan, kolumnistin ja kahden kouluikäisen pojan urheilullisen äidin kalenterista joka tunnin, mutta onneksi kotijoukot ovat hengessä mukana. Bettina Sågbomin,43 aviomies, radiotoimittaja Tomas Ek, 52, kannustaa puolisoaan niin tanssilattialla kuin muutenkin.

Mihin hänessä ihastuit?

TOMAS: Luonteeseen ja temperamenttiin. Bettina räjähtää salamana ja leppyy yhtä nopeasti, kuten minäkin. Hän on on-off -ihminen.

BETTINA:
Pidän miehissä matalasta äänestä ja isoista käsistä. Tomaksella on molemmat. Hän soittaa kitaraa ja laulaa, ja minusta on kiva kuunnella, kun hän harjoittelee kotona. Siitä tulee kodikas olo.

Miten jaatte kotityöt?

TOMAS: Minä teen skruudin, siis ruuan, ja Bettina loput. Tykkään käydä kaupassa ja tehdä ruokaa. Kun Bettina saa vaihteen päälle, hän tekee kaiken yhtä aikaa: vaihtaa lakanat, pesee ikkunat ja lattiat tai imuroi koko kämpän ja käy välillä töissä.

BETTINA:  Tomas väittää, että hän siivoaa välillä, mutta minä vain en huomaa sitä. Arkisin hän käy ostoksilla, sillä inhoan ruokakauppoja. Omalla vuorollani ostan kontin täyteen. Kun alan siivota, teen sen niin maan perusteellisesti, että kaikilta menee hermot.

Millaisia vanhempia olette?

TOMAS: Bettina on tiukempi. Yritämme pitää yllä jonkinlaisia sääntöjä esimerkiksi kotiintuloajoissa. Olen stand by -faija: vaikka olen ollut poikien kanssa heidän lapsuudestaan, välillä kuvittelen heidän ajattelevan, että kuka minä olen heille sanomaan. Luultavasti niin ei kuitenkaan ole.

BETTINA: Sopivan tiukkoja. Toivon, että kaikesta voi puhua ja tunnenkin, että voin kysyä pojilta mistä asiasta tahansa. Tomas ei ole Davyn ja Leen biologinen isä vaan ilkeä stepfather – tai siltä Tomaksesta kai välillä tuntuu. Luulen, että hänen on vaikea joskus tietää omaa rooliaan kasvattajana muttei kuitenkaan ”oikeana” isänä.

Missä asioissa olette erilaisia?

TOMAS: Tarvitsen enemmän omaa rauhaa kuin Bettina. En myöskään käsitä hänessä tai naisissa sitä, että aina kiireessä ja myöhässä ollessaan hän vielä alkaa tyhjentää astioita ja laittaa pyykkiä pesukoneeseen, silittää paitoja ja imuroida.

BETTINA: Haluan, että asiat tehdään nyt eikä huomenna. Tomas ei yhtään tykkää hoputtamisesta eikä hän innostu spontaanisti. Mikään yllätysmatka ei ikinä onnistuisi meiltä. Joskus sanonkin, että hänellä on iso ”nej” kirjoitettuna otsaan.

Miten hemmottelette toisianne?

TOMAS: Ihan pienillä asioilla, esimerkiksi tuomalla teetä sänkyyn. Pojatkin tietävät, että tee toimii, sillä Bettina saattaa istua teekeittimen vieressä ja huutaa: ”äidille teetä”. Ja sen pitää olla kuumaa.

BETTINA: Tomasta ei saa yllättää, hän ei tykkää siitä. Jos olen hermostunut, Tomas kysyy, haluanko teetä. Hän taas arvostaa, jos hänen antaa nukkua rauhassa sunnuntaisin.