Me Naiset selvitti, millä tavoilla asiakaspalvelutyötä tekeviä yritetään iskeä töissä. Hillityimmät pyytävät puhelinnumeroa, härskeimmät ehdottelevat suoranaisia törkeyksiä.

”Voin ottaa kuitin, jos kirjoitat siihen sun numeron.”

”Unohda se pappa ja tuu hoitelemaan minut.”

”Haluan sinut kaupanpäällisiksi.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kysyimme kesäkuussa lukijoiltamme, joutuvatko he työssään asiakkaiden iskuyritysten kohteeksi. Vastauksia tuli yli viisikymmentä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hillityimmät iskijät olivat tyytyneet pyytämään puhelinnumeroa tai kehumaan ulkonäköä, mutta usein lähestymistapa oli suorempi – ja välillä suorastaan härski.

– Kun kysyn, laitetaanko kaikki mausteet, kuulen usein vastakysymyksen, että kuulunko minä niihin mausteisiin, 34-vuotias grillikioskin myyjänä ja kokkina työskentelevä nainen kertoo vastauksessaan.

Kyselyyn vastanneet hierojat olivat joutuneet usein ahdistavien ehdotusten kohteeksi. 26-vuotias nainen oli kehottanut asiakastaan rentoutumaan, mihin asiakas oli todennut jäykkyytensä johtuvan hierojasta. 25-vuotias hieroja oli joutunut kuulemaan asiakkaaltaan ehdotuksen ”happy endingistä”.

32-vuotias siivooja kertoi törmänneensä vain kerran härskejä ehdottelevaan asiakkaaseen.

– Mies kysyi suoraan, tulisinko jynssäämään hänen ”paikkansa”. Sivuutin kommentin nauramalla, nainen kertoo kyselyssä.

”Oisko sulla aikaa hoidella mua?” Hoitoalalla työskentelevä 22-vuotias nainen on joutunut kuulemaan usein työssään härskejä ehdotuksia. Kuvituskuva.
”Oisko sulla aikaa hoidella mua?” Hoitoalalla työskentelevä 22-vuotias nainen on joutunut kuulemaan usein työssään härskejä ehdotuksia. Kuvituskuva.

Myös hoitoalalla työskentelevät naiset olivat kokeneet asiakkaiden tökeröitä lähestymisyrityksiä. Lähihoitajana työskentelevä 22-vuotias kertoi kuulevansa usein ehdotteluita, joissa häneltä pyydetään ylimääräisiä ”hoitoja”. 

– Kerran yksi tyyppi totesi: ”Ei ne papat sua sinne tarvitse, voit hoidella mut tässä välissä”, hoitaja jatkaa.

Apteekin kassalla työtä tekevä 35-vuotias nainen taas paljasti, että häntä lähestyvät lähinnä alkoholistit ja huumeidenkäyttäjät.

– Pyydetään puistoon istumaan kanssaan tai viereiseen baariin kaljalle. Lähden mukaan leikkiin vitsaillen ilman minkäänlaista aikomusta tarttua tarjoukseen. En ota treffipyyntöjä tosissani.

Härskein iskutaktiikka oli kuitenkin 54-vuotiaan siivoojan asiakkaalla. Hän oli putsaamassa pölyjä pukuhuoneesta, kun mies päätti suorittaa ällöttävän lähestymisyrityksensä, joka oli jo suoranaista ahdistelua.

– Hän kysyi: ”Otitko pölyt jo täältäkin?”. Käänsin pääni ja huomasin, että mies osoitti alastonta alapäätään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla