Sepi nyt ja vuonna 1995. Soolo on vaihtunut duoon. Kuvat: Joonas Tsokkinen ja Sanoma-arkisto / Pekka Tynell
Sepi nyt ja vuonna 1995. Soolo on vaihtunut duoon. Kuvat: Joonas Tsokkinen ja Sanoma-arkisto / Pekka Tynell

Sepi Kumpulainen kokee olevansa nyt paljon onnellisepi kuin 90-luvulla, joka oli hänen uransa huippuaikaa. 

– Olen nykyään parhaissa sielun ja ruumiin voimissa, kertoo 90-luvun alkupuolella läpimurtonsa tehnyt laulaja Sepi Kumpulainen. 90-luvulla Sepi tunnettiin koko kansan rakastamana Kalevankadun laulavana talonmiehenä

– Ruokavalion muuttaminen terveellisempään ja monipuolisempaan suuntaan on vaikuttanut myönteisesti olotilaani. Samoin liikunnan ja kävelylenkkien lisääminen ja teenjuonti. Juon vihreää, irtolehdistä haudutettua teetä, joka rentouttaa ja virkistää, hän kertoo elämäntapamuutoksistaan. 

– Henkinen ja psyykkinen puoli on paljon parempi kuin 90-luvulla, jolloin urani oli huipussaan ja olin paljon julkisuudessa. Silloin tilanteet tuntuivat etäisiltä, nykyään pystyn olemaan paljon enemmän läsnä, Sepi kuvailee. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

90-luvulla hänellä oli esiintymisiä paljon ja biisit soivat usein radiossa. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa Mä oon mahtava mies, Hirviö tuli mua vastaan, Armotonta menoa ja Railakas ilta Venetsiassa. 90-luku meni kuitenkin Sepille niin nopeasti, ettei hän omien sanojensa mukaan ehtinyt mukaan kokemuksiin ja tunnetiloihin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sepi Kumpulainen ja Juha Saunala. 

– Ihan mukavaa ja antoisaa aikaa se oli. Oli palkitsevaa, kun pääsi laulamaan ja soittamaan omia lauluja. Tykkäsin tehdä sitä ja tykkään edelleen. 

Nykyään Sepi duetoi yhdessä Juha Saunalan kanssa ja nauttii siitä. 

– Musiikillisesti duo on monipuolisempaa ja antoisampaa kuin soolo, se luo kivaa vaihtelua. Soolona soittelin pelkkää kitaraa ja lauloin, duossa on mukana myös sähköbassoa ja pieniä soittimia, se tuo kivaa vaihtelua.  

Yleisesti hän sanoisi, että elämä on enemmän plussan kuin miinuksen puolella ja että hän on paljon onnellisempi kuin 90-luvulla. 

Sepille on tärkeää, että kuulijat tykkäävät hänen musiikistaan ja fanittavat. Kuva: Pekka Tynell

– Keikkojen suhteen on seesteisempi vaihe, mutta pyrin luomaan ja tekemään uusia biisejä ja taiteellinen puoleni on herännyt eloon. Elämä on kivasti balanssissa, Sepi summaa tämänhetkistä elämäänsä. 

– Minulla on ollut elämässäni mahdollisuus tehdä musiikkia eli luoda taidetta ihmisten iloksi. Se on elämäni suurin saavutus ja olen ylpeä siitä. Olen vuosien varrella oppinut paljon ja julkisuus on ollut hyväksi, hän kertoo. 

Musiikin tekemisen vastapainoksi Sepi kuuntelee musiikkia, lueskelee Wikipediasta mielenkiintoisia artikkeleita ja katsoo telkkaria. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla