Näyttelijä Antti Virmavirran, 60, lapsuudenhaave oli tulla hävittäjälentäjäksi. Nyt hän nauttii lentämisen vapaudentunteesta vapaa-ajallaan.

– Lentäminen oli aina lapsuudenhaaveeni. Otin aikeeni vakavasti, pituuskasvuanikin seurattiin sillä silmällä, että mahtuisin hävittäjän ohjaimiin. Unelma lentäjän ammatista kariutui 16-vuotiaana, kun huomattiin, ettei värinäköni ole riittävän tarkka, Antti muistelee.

Näyttelijäksi päätynyt mies päätti toteuttaa haavettaan aikuisena harrastuksen muodossa. Antti sai ensimmäisen lentolupakirjansa 48-vuotiaana ja lentää nyt ilmailukerhon koneella. Myös hänen tyttärensä Varpu, 17, on suorittanut purjelentolupakirjan.

– Lentämisessä kiehtoo eniten vapaudentunne ja se, että siihen on pakko keskittyä täysillä. Kaikki muu ympäriltä unohtuu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vapaana taivaalla — ja maalla

Antin muu vapaa-aika pitkälti kuluu oman pientilan hoidossa Vihtijärvellä, jossa hän perheineen on asunut jo parikymmentä vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kirveellä ja traktorilla riittää hommia, mutta valmista ei tule koskaan. Syrjässä asuminen tietää kolmen teini-ikäisen isälle lisäksi jatkuvaa pestiä autonkuljettajana.

Tilanhoito ei ole palkkatyön ohella helpoin yhtälö – hirsitalo lämpiää puulla – mutta elämisen muotona se tuntuu Antista omalta. On metsää mistä hakea puuta, tilaa ja ilmaa hengittää.

– Nautin siitä, kun klapikone laulaa, silloin en stressaa mistään.

Lue lisää Antti Virmavirran terveystunnustuksia Hyvä terveys –lehden numerosta 8/2019!

Tämä on Hyvä terveys -lehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Hyvän terveyden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/hyväterveys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla