Glorian Aakkoset-klassikkosarjassa suosikkilaulaja Antti Ketonen paljastaa muun muassa, mitkä ovat hänen intohimonsa.

A Aurinko. Minua on aina sanottu Antti aurinkoiseksi. Saan auringosta paljon positiivista voimaa ja tulen hyvälle mielelle.

B Bändini. Olemme keikkailleet bändini kanssa vasta vuoden alusta, joten olemme sellaisessa jännässä tutustumisvaiheessa. Kun bändilla on hyvä yhteishenki, se välittyy yleisöön asti.

C C More. Meillä ei ole kotona ollenkaan televisiota. Se on ruma ja liian hallitseva elementti. Mutta jos en saa unta, katson sarjoja ja elokuvia C More -palvelusta. Poliisisarja Roba on suosikkini.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

D Dropbox Käytän pilvipalvelua musiikin jakamiseen: siellä liikkuvat bändin kesken demot ja keikkamateriaalit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

E Elli. 10-vuotias bischon frisé -koira on silmäteräni. Se on oppinut isäntänsä tavoille ja innostuu, kun mainitsen päiväunet. Elli on opettanut minulle, että elämässä voi välillä ottaa rauhassa ja vain nautiskella.

F Festarit. Festareiden yhteisöllisyys on mieletöntä, samoin se energia, joka niin isosta porukasta lähtee. Siinä artistit ovat saantipuolella. Festarikeikan jälkeen menee monta tuntia laskeutua takaisin maan pinnalle.

G Google. Viimeksi googlasin oman bändini Neljänsuoran sanoituksia. Yksityistilaisuudessa toivottiin kappaletta, jonka olen laulanut viimeksi kymmenen vuotta sitten. Käytän myös paljon Google Maps -karttapalvelua.

H Helsinki. Olen asunut Helsingissä kaksi vuotta, ja se tuntuu jo ihan kodilta. Täällä on kaikki. Koirat ovat tervetulleita illallistamaan terassille ja ympärillä puhutaan englantia, saksaa ja espanjaa. Musiikillisesti olen saanut täällä paljon aikaan.

I Intohimo. Musiikin lisäksi suhtaudun intohimoisesti urheiluun. Nautin ryhmäliikunnasta: käyn bodyattack- ja bodypump-tunneilla. Ryhmässä voi vetää täysillä, kun on paljon porukkaa ympärillä. Yksin salilla en saisi itsestäni yhtä paljon irti.

J James Bond. Iskelmän James Bond on median minulle antama lempinimi, josta tykkään ihan hulluna. Bondin olemus, tyyli ja karisma kiehtovat minua. Kesällä otin James Bond -teeman mukaan myös keikoille.

K Kappale. Viime vuonna yksi haaveistani toteutui, ja tein ensimmäiset omat kappaleeni. Olin yrittänyt sitä jo pitkään, mutta onnistuin lopulta biisileirillä, ammattilaisten kanssa kimpassa. Toukokuussa julkaistulle Olisitpa sylissäni -albumille päätyi kappaleista kaksi, Meil on tää valo ja Niin täydellinen.

L Lohja. Olen viettänyt siellä elämäni kaksikymmentä ensimmäistä vuotta. Lohjan musiikkiopisto antoi hyvät eväät siihen, että minusta tuli ammattimuusikko. Suosittelen Lohjan Rantajameja ja Liessaareen siltaa, jonka mainitsen myös yhdessä biisissäni. Siellä vaihdoin ensimmäiset pusut teininä.

M Media. Olen ollut parikymmentä vuotta musiikkialalla, mutta tänä vuonna olen antanut haastatteluita enemmän kuin koskaan ennen. En ole kovin supliikki äijä, mutta lopulta pääsen aina vauhtiin. Olen tosi onnellinen, että soolourani on otettu näin hyvin vastaan.

N Neljänsuora. Teimme yhdessä kahdeksan levyä ja keikkailimme kaksikymmentä vuotta. Viime vuoden lopussa jäimme tauolle, eikä jatkosta ole sovittu. Soittelemme yhä bändin jätkien kanssa, ja he ovat käyneet katsomassa myös keikkojani.

O Olisitpa sylissäni. Viime vuoden soitetuin radiobiisi, joka loi minulle kokonaan uuden uran. Olen ikuisesti kiitollinen biisin tekijöille Lauri Tähkälle, Matti Mikkolalle ja Sinikka Svärdille. Vain harvalle osuu tällainen hitti kohdalle.

P Puhelin. Olen koko ajan kiinni puhelimessa, mikä ei tee hyvää ryhdille. Vastaan maileihin ja päivitän somea. Soolouran aikana olen alkanut kehittää Instagram- ja Facebook-tilejäni. En halua postailla koko ajan, mutta jaan siellä mielelläni elämäni parhaita hetkiä.

Q Q-park. Liikun paljon autolla ja parkkeeraan mieluiten parkkihalliin. Se on kätevää, miellyttävää ja turvallista.

R Ruoka. En kokkaa itse, mutta olen tosi hyvä syömään. En useinkaan syö samaa ruokaa monta päivää putkeen. Nautin siitä, että saan suunnitella, mitä milloinkin syön. Lomailin Barcelonassa ja sieltä suosikeikseni jäivät paella, merenelävät ja tapakset.

S Salo. Muutin aikoinaan Lohjalta Saloon, jossa viihdyin parikymmentä vuotta. Salossa on mahtava yhteisöllinen henki: talkoita ja ihana iltatori kesätorstaisin. Seuraan yhä Salon Vikinginsin koripallopelejä.

T Tuulivoima.Olen kiinnostunut uusiutuvasta energiasta. Tuulivoimaan pitäisi satsata jatkossa yhä enemmän.

U Unelmat. Unelmoin perinteisistä jutuista: menestyksestä ja siitä, että pysyisi terveenä pitkään. Kaikkia unelmiani en uskalla sanoa ääneen. Pelkään, että silloin ne eivät toteudu.

V Viini. Lasillinen viiniä ei ole koskaan pahitteeksi. Se on hyvä lisä rentoutumiseen ja seurusteluun. Baron de Ley on suosikkipunaviinini. Se sopii kaiken ruuan, myös suklaan, kanssa.

W Warner Music. Levy-yhtiö, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä pitkään. Meillä on hyvä yhteisymmärrys siitä, mihin suuntaan uraani pitää viedä. Olemme saaneet paljon aikaan etenkin sen jälkeen, kun muutin Helsinkiin.

X XO-konjakki. Pehmeiden, pitkään kypsyneiden konjakkien maistelu on harrastukseni. Jos kurkku on tulossa kipeäksi, otan palan suklaata ja konjakkia kylkeen. Aamulla olo on jo parempi.

Y Yes yes yes. Kasvisruokaa tarjoava lempiravintolani, jossa on hyvä tunnelma, kiva henkilökunta, loistavat kokit ja tarpeeksi usein vaihtuva ruokalista. Halloumiraskalaiset ovat lempparini. Löysin kasvisruuan vasta muutettuani Helsinkiin.

Z Zembalo. Olin nuorena hevimiehiä, ja musiikkiopiston kasvattina huomasin, että hevissä zembaloa käytetään paljon. Sen soundi on ainutlaatuinen.

Å Åland. Kun keikkailee laivalla, Ahvenanmaan ohi tulee kuljettua vähän väliä. Haaveiden pyöräreissusta, jossa ajetaan Ahvenanmaalle saaria pitkin.

Ä Äiti. Kaiken alku. Äidiltä olen perinyt positiivisen luonteeni. Hän on opettanut minulle paljon elämästä ja kuuntelen hänen neuvojaan. Äidin sana on tärkeä. Jos minulla on epävarma olo jostain, kysyn hänen neuvoaan. Juomme äidin kanssa usein kahvia ja keskustelemme elämänmenosta.

Ö Öljy. Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä tärkeämpää on öljytä kehoa sisäisesti. Vaihdoin aamupalan kevyempään ja heti hieroja kommentoi, että kroppani tuntuu kuivalta.

Tämä on Glorian artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloria.

Juttu on ensimmäisenä ilmestynyt elokuun 2019 Gloriassa.

 

Kuka?

Antti Ketonen, 41, on iskelmälaulaja. Tunnetaan mm. hitistään Olisitpa sylissäni, joka oli vuoden 2018 soitetuin radiobiisi.

Tuli julkisuuteen suositussa Neljänsuora-yhtyeessä, joka on tehnyt kahdeksan levyä. Asuu Helsingissä vaimon ja Elli-koiran kanssa. Kiertää syksyllä

keikkailemassa ympäri Suomea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla