Neulominen rauhoittaa Antti Holmaa aina – paitsi silloin, kun pitää neuloa alfavillasukat. 

Näyttelijä Antti Holma alkoi harrastaa villasukkien neulomista muutama vuosi sitten. Perusteet hänelle opetti manageri Sirkka, mutta vaikein eli kantapää oli opeteltava Youtuben neuvokkivideoista.

– Kolmen ensimmäisen sukkaparin kantapäät neuloin tuijottamalla Youtubea. Neljännet, viidennet, kuudennet ja seitsemännet osasin neuloa jo ilman ohjeita, Antti kertoi Kodin Kuvalehdelle joulukuussa 2017.

– Neulon aina samaa perusmallia. Kuvioilla en, perkele, pelleile.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Paljon reissaava Antti neuloo kolmosen bambupuikoillaan esimerkiksi lentokoneessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime aikoina Antti on neulonut uudessa kotikaupungissaan New Yorkissa, jossa hän asuu harpunsoittajapuolisonsa kanssa.

Villasukkia syntyy myös leffojen kuvaustauoilla. Yleensä Antti ehtii neuloa leffan kuvaustauoilla kolmet sukat. Kuvatessaan Cheekistä kertovaa Veljeni vartija -leffaa Antti erehtyi pelleilemään kuvioilla. Pieleenhän se meni.

– Olin suunnitellut kännykkäsovelluksellani alfa omega -villasukkamallin, jossa mustaan sukkaan kirjaillaan punaisella langalla kreikkalaiset a ja o, Antti sanoo.

– Mutta näyttelinkin joka kohtauksessa enkä ehtinytkään neuloa. Sitä paitsi tein heti aloittelijan virheen. Kun yritin kirjailla kuviota, langat kiristyivät sukan alla ja menivät ihan myttyyn. Alfasukka lensi koriin ja jäi ikuisesti kesken.

Sillä kertaa neulominen vei hermot, mutta yleensä käy päinvastoin.

– Harrastan raivoneulomista. Kun haluan rauhoittua, alan neuloa. Neulomiskäsialani on hirmu tasaista ja kaunista. Parasta harrastuksessani on se, että villasukat voi antaa lahjaksi läheisille.

Neulomisen lisäksi Antti on viime aikoina tehnyt newyorkilaisasuntonsa ruokakomerosta Auta Antti! -nimistä podcastia, jossa hän vastailee kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin.

Vierailija

Antti Holma on kiva ja kiinnostava ihminen. Raivoneulomista itsekin harrastavana hatunnosto hänelle.

Maailmassa pitäisi olla tuollaisia Antin kaltaisia supermiehiä enemmän ja noita ekan kommentoijan kaltaisia tunne-, äly- ja käytösvammaisia ei yhtään. Olisi viihtyisämpää ja kaikilla kivempaa.

Vierailija

Vois tehdä hyvää tolle ykkösspedelle opetella neulomaan sen sijaan, että pelkästään raivoaisi. Älyttömän yksipuolinen ja tylsä ihminen, mitä taas Antti ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla