Anna Eriksson on kaivanut kassalla käsilaukustaan muun muassa alushousut ja vanhan ruisleivän.

Nainen etsii isänsä kaltaista miestä.
Voi etsiä myös vastakohtaa. Omassa puolisossani en keksi mitään samaa kuin isässäni. Jos uskomus on, että kumppanista haetaan jotain vanhemmista tuttua, taidan olla poikkeus säännöstä.

Naisella ei ikinä ole sopivaa päällepantavaa.
Tunnen paljon naisia, joilla on ihan aina kivaa päällepantavaa, mutta itse olen juuri tuo väitteen nainen. Minulla on kamalasti irtovaatteita, jotka eivät sovi yhteen tai pönköttävät väärästä kohtaa.

Nainen on ikuisella laihdutuskuurilla.
Ainakin naisia patistetaan laihduttamaan näin kesällä. En syö hirveitä määriä mutta syön hyvin. En suostu jättämään mitään ruokavaliostani vain kilojen takia. Meidän pitäisi irtautua ajattelusta, että parhaat mitat ovat 40 kiloa ja DD-kuppi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nainen inhoaa formulakisoja.
Onko se urheilua, kun alamittaiset miehet ajavat autoa? Minua ei kiinnosta mikään laji, enkä katso urheilua tv:stä. Liikunkin vain väkisin, jotten mene ihan rapakuntoon.
 
Naisella on luontainen hoivavietti.
Ei kai paapomisessa mitään pahaa ole, itsekin passaan ihan mielelläni. Ärsyttävämpi on nainen, joka paapoo ja valittaa siitä, vaikka on itse totuttanut miehensä sellaiseen kohteluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Timantit ovat naisen parhaita ystäviä.
En välitä timanteista, minua ei kiinnosta mammona. En odota mieheltäni lahjoja – tärkeämpää on osoittaa rakkautta ja ottaa toinen huomioon.

Nainen ei löydä käsilaukustaan mitään.
Pitää enemmän kuin paikkansa! Minulla on Muumimamman kassi, josta löytyy mitä ihmeellisimpiä asioita. Kaupan kassalla lompakkoa etsiessäni laukusta on noussut muun muassa alushousut ja viikon vanha ruisleipä. Nykyään mieheni siivoaa käsilaukkuni. Pidän sitä hellyttävänä tapana, mutta ehkä hän vain ei halua joutua kanssani noloon tilanteeseen.

Nainen ei lähde kauppaan meikkaamatta.
Pitää voida lähteä, jos haluaa. Aamurutiineihini kuuluu pieni siistiytyminen, jota ilman päivä ei käynnisty. En puunaa paljon, mutten halua lähteä liikkeelle seinästä reväistynä. Sitä paitsi meillä maalla vieraita voi tupsahtaa ilmoittamatta.

Keittiö on naisen valtakunta, autotalli miehen.
Tunnen monta perhettä, joissa mies vastaa ruuanlaitosta. Meillä minä kokkaan, koska nautin siitä: se on kotitöistä kivoin. Kutsun mielelläni ruokavieraita, etenkin nyt, kun keittiöremppa on valmis.
Sen sijaan autotallissa minua ei näy. En omista autoa ja kortinkin menetin kahdeksan vuotta sitten, kun en ehtinyt liukkaan ajon kurssille. Olin huono kuski mutta ajoin kovaa. Bändiläiset muistelevat yhä, miten kamalaa kyydissäni oli.

Nainen ei halua rehellisiä kommentteja painostaan ja ulkonäöstään.
Totta. En kaipaa niin suurta rehellisyyttä, että pitäisi kertoa, jos näytän kau¬healta. Aiemmin otin enemmän paineita ulkonäöstäni. Esillä olo 18-vuotiaasta asti ei ole antanut kovin hyviä lähtökohtia tasapainoiseen itsensä hyväksymiseen. En tiedä, voiko siinä onnistua koskaan, mutta ainakin olen matkalla kohti sitä.

Nainen tykkää nyyhkyleffoista.

En tykkää leffoista enkä käy elokuva¬teattereissa, koska minun pitää aina päästä pissalle kesken leffan. Mieluummin katson suosikkisarjoja dvd:ltä uudestaan ja uudestaan. Nyt kotoa löytyvät Pokka pitää ja Pitkänjussin majatalo.

Synnytys on naiseuden huipentuma.
Huh, mikä klisee. Lapsen saaminen voi olla onnen huipennus, mutta kyllä nainen on nainen ilman että hänestä on tullut äiti. Itse en pidä lapsia poissuljettuna asiana, mutta toistaiseksi en ole potenut vauvakuumetta.

Nainen hoitaa perheen yhteydet sukuun.
Minä tuppaan unohtamaan joulukortit, mutta onneksi mieheni on sukurakas. Arvostan ihmisiä, jotka ovat yhteydessä parinkymmenen vuoden takaisiin tuttuihin. Itse olen siinä huono. Työssäni olen jatkuvasti ihmisten keskellä, ehkä siksi olen siviilissä vähän epäsosiaalinen.

Nainen nalkuttaa.
Olen varmasti muuten hankala ja minulla on huonot piirteeni, mutta nalkuttamisesta en tykkää eikä minulla ole siihen varaa. En voisi napista väärään paikkaan jätetyistä sukista, sillä jätän itsekin tavaroita hujan hajan.

Nainen osaa olla sopivissa tilanteissa täysin avuton.

Emmekös me suomalaiset naiset ole omatoimisia ja riskejä? Minunkin ensimmäinen lauseeni oli ”Minä itte!” Toki miehet olisivat olleet kätevä apu, kun siirsin suurta hyllykköä tai flyygeliä huoneesta toiseen. Avuttomaksi heittäytymisen taitoa en silti ole opetellut.

Nainen yrittää kouluttaa miehensä sellaiseksi kuin haluaa.
Parisuhteessa osapuolet muuttuvat väkisinkin ja särmät hioutuvat. Ei kai se mitään kouluttamista ole. Mieluummin ajattelen, että nainen on miehen pelastus. Yksin eläessään mies voi muuttua melkoiseksi mulkerssoniksi, jos saa olla loputtomiin itsekäs.

Nainen määrää kodin sisustuksen.
Pitää paikkansa, mutta miehenkin mielipidettä pitää kuunnella. Joskus on vaikea kuvitella karvaista miestä köllimään
sisustuslehtien vaaleanpunaisiin budoaareihin. Meillä suurin osa sisustuksesta on vanhaa, tykkään tehdä kirpparilöytöjä ja kuljettaa vanhoja esineitä kodista toiseen. Se on kelvannut miehellekin.

Nainen ei koskaan voi shoppailla liikaa.
Aiemmin shoppailuni liittyi melankolisen fiiliksen paikkaamiseen: kun ostin jotain kaunista, tuli parempi mieli. Nykyään olen vähentänyt ostamista ja hankin mieluiten käytettyä. Älyttömän vaatteiden shoppailun olen jättänyt ja harkitsen tarkemmin, mitä oikeasti tarvitsen.

Nainen ajattelee seksiä vähemmän kuin mies.
Ei pidä niin pätkääkään paikkansa. Uskon, että nainen ajattele seksiä enemmän kuin mies tai ainakin yhtä paljon. Ehkä naisen seksuaalisuus vain ilmenee moninaisemmin.

Naisihanne on yhä pullantuoksuinen äiti.
Pullantuoksuisuus saisi olla suuremmassa suosiossa, silloin naisilla voisi olla helpompaa. Nyt kylmien arvojen kaudella pullantuoksun päälle on tullut paljon muita vaatimuksia. Naisen pitää pysyä ikinuorena suorittajana ja vielä huolehtia miehestään ja perheestä.
Lapsuudessani äitimme oli aina kotona. Se oli ihan luksusta, varsinkin, kun isä oli paljon poissa töiden takia.

Nainen on perso makealle.
Ehkä kuuluisa lohtusuklaan himo selittyy sillä ikuisella laihdutuskuurilla. Itse herkuttelen hyvällä ruualla. En ole se mielikuvien nainen, joka käpertyy sohvan nurkkaan katsomaan Sinkkuelämää ja syömään Ben & Jerry’s -jäätelöä.

Noustakseen johtajaksi naisen on oltava hyvä jätkä.
En tiedä, liittyykö äijäily juuri johtamiseen. Ehkä nainen alkaa heijastella miehistä käytöstä työskennellessään miehisessä porukassa. Useimmat työkaverini ovat miehiä, ja joskus äijäily ärsyttää. Se saa korostamaan omaa naisellisuutta.

Nainen rakastuu aina renttuihin.
Ei, ei, ainakin oma puolisoni on kunnon mies. Tunnen kyllä naisia, jotka rakastuvat renttuihin ja kuvittelevat pelastavansa heidät. Itselläni ei ole sitä geeniä.

Nainen käy teatterissa ja pakottaa miehenkin mukaan.

Tottahan se on, että joskus konsertissa miehet näyttävät eksyneiltä, haukottelevat ja katselevat kelloaan.
Tunnustan olevani epäkulturelli itsekin, ja se harmittaa. En käy teattereissa enkä näyttelyissä, vaikka lukiessani niistä saatan hehkuttaa, miten kiinnostava tuokin juttu olisi kokea. Maalla asuminen tarjoaa hyvän tekosyyn, sieltä ei niin vain lähdetä iltarientoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla