Aku Hirviniemi  ja hänen äitinsä Erja Hirviniemi. Kuva: Sanoma-arkisto / Liisa Takala
Aku Hirviniemi ja hänen äitinsä Erja Hirviniemi. Kuva: Sanoma-arkisto / Liisa Takala

Perhe tuki Aku Hirviniemeä, kun hän sairastui uupumukseen ja erosi pitkäaikaisesta kumppanistaan Niina Lahtisesta.

Näyttelijä Aku Hirviniemen, 34, äiti, Erja Hirviniemi, 62, kertoo Kodin Kuvalehden haastattelussa, että Aku muutti äitinsä ja isänsä luo, kun sairastui uupumukseen loppuvuodesta 2016. Erja ja Rauli Hirviniemi asuvat yhä Akun lapsuudenkodissa, ja Aku muutti vanhempiensa yläkertaan vanhaan huoneeseensa.

Akun uupumukseen vaikuttivat haastattelun mukaan kova työtahti, aviokriisi ja sittemmin ero näyttelijä Niina Lahtisesta.

”Tajusin, että pojalle täytyy järjestyä ammattiapua.”

Jälkeenpäin Erja kertoo miettineensä, miten hän ei huomannut Akun uupumusta aikaisemmin, vaikka on itse sairaanhoitaja. Hän ymmärsi, että Aku tarvitsi perheen tuen lisäksi myös ammattiapua, kun Aku menetti kykynsä nukkua.

– Silloin tajusin, että pojalle täytyy järjestyä ammattiapua, Erja Hirviniemi kertoo KK:ssa. 

Erjan mukaan vaikeina aikoina tärkein tuki Akulle oli isosisko, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen, 39, jolle Aku on aina puhunut eniten.

”Ehkä minä liikaa kyselen kuulumisia ja laitan tekstiviestiä juuri Akulle.”

Aku on toipunut uupumuksesta, mutta Erja myöntää olevansa vieläkin vähän varpaillaan.

– Ehkä minä liikaa kyselen kuulumisia ja laitan tekstiviestiä juuri Akulle. Kaikista lapsista täytyisi huolehtia yhtä lailla.

Maailma mureni

Keväällä Aku kertoi Kirkko ja kaupunki -lehden haastattelussa vaikeasta elämänvaiheistaan.

– Aikaisemmin ajattelin, että menestys on parasta, mitä minulle on tapahtunut. Pari vuotta sitten, kun sairastuin ja tuli ero, maailma mureni. Jälkikäteen olen ajatellut, että menestys oli pahinta, mitä minulle on tapahtunut. Silloin minulla nousi kusi päähän, ja minähän olin aivan… Voi vain kuvitella, minkälainen on nuorimies, jolla ei ole mitään rajoja ja maailma on auki, Aku sanoi huhtikuussa 2018.

Me Naiset ja Kodin Kuvalehti kuuluvat kumpikin Sanoma-konserniin.

Jasmin Hamidin raskaus on ehtinyt jo pitkälle, sillä laskettu aika on tämän vuoden puolella.

Salatuista elämistä tutuksi tullut näyttelijä-bloggaaja ja kaupunginvaltuutettu Jasmin Hamid odottaa lasta. Hän kertoi asiasta Instagram-tilillään, jossa hän julkaisi kuvan jo isoksi kasvaneesta vauvamahastaan. Kuvassa hän poseeraa miehensä Santtu Hulkkosen kanssa. 

Raskaus on ehtinyt jo pitkälle, sillä laskettu aika on tämän vuoden puolella.

– Loppuvuodesta perheeseemme liittyy kolmas jäsen, Jasmin kirjoittaa.

 

Loppuvuodesta perheeseemme liittyy kolmas jäsen ❤️

Henkilön Jasmin Hamid (@hamidjasmin) jakama julkaisu

Hamidin kommenttiboksi on täyttynyt seuraajien onnitteluviesteistä. Hän julkaisi myöhemmin toisen kuvan, jossa kiittää kaikkia onnittelijoita.

Hamid avioitui miehensä kanssa kesällä 2015. Sitä ennen pariskunta oli seurustellut pitkään. Hamid on aiemmin kertonut Me Naisille, kuinka perheen perustaminen on ollut heidän molempien yhteinen haave.

– Meillä on samanlaiset unelmat, ja haluamme molemmat perheen, Jasmin kertoi häidensä alla.

32-vuotias Elisa on kotoisin Pohjanmaalta. Nyt hän tähtää isommille vesille. Kuva: Jan Lönnberg. Meikki & hiukset: Katja Teinilä
32-vuotias Elisa on kotoisin Pohjanmaalta. Nyt hän tähtää isommille vesille. Kuva: Jan Lönnberg. Meikki & hiukset: Katja Teinilä

Michael Jacksonin suku, Kardashianit ja suomalaisviulisti Elisa Järvelä – kyllä, kaikki nämä liittyvät yhteen. 

Viulisti Elisa Järvelä, olet soittanut muun muassa Haloo Helsingin, Hectorin ja Pepe Willbergin kanssa. Kerro, kuka oikein olet!

”Olen rajoja rikkova, räväkkä viulisti. Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, ja siitä asti olen elättänyt itseni soittamalla. En halua lokeroitua vain yhteen tyylilajiin. Rajuin veto urallani oli, kun lähdin Espanjan Marbellaan klubiviulistiksi.”

Matkustit vuodenvaihteessa Los Angelesiin kuvaamaan musiikkivideota huipputuottajien kanssa. Miten tällainen sauma avautui sinulle?

”Suomalainen Narinder Singh on naimisissa Michael Jacksonin veljentyttären, tuottaja Autumn Jacksonin kanssa. He ovat tuottaneet musiikkia myös Katy Perrylle ja Pit Bullille. Narinder ja Autumn olivat viime kesänä käymässä Suomessa, ja yhteinen tuttumme esitteli meidät toisillemme. He kiinnostuivat musiikistani ja joulukuussa olin jo Los Angelesissa kuvaamassa musiikkivideota.”

Millainen matka oli?

”Pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni Los Angelesiin. Musiikki nauhoitettiin West Coast Customs -studioilla, jossa miksaajana toimi GEMINI, joka on miksannut Justin Bieberille. Videota kuvattiin muun muassa Kardashians-sarjan kanssa samalla studiolla ja Walk of Famella, jossa ihmiset tulivat spontaanisti mukaan jammailemaan. Se oli ihana hetki.”

Kuinka merkittävä juttu tämä on urasi kannalta?

”Video oli sen verran ison budjetin musiikkivideo, että se oli jo itsessään iso juttu. Toivon, että video toimii ponnahduslautana kansainväliselle uralleni. Sisu Entertainment on luvannut auttaa minua näkyvyyden saamisessa ja olemme sopineet muutamia jakelukanavia Etelä-Afrikassa. Toivon, että kansainväliset artistit kiinnostuisivat minusta videon kautta ja pääsisin tekemään musiikkia yhdessä heidän kanssaan.”

Tuleeko sinusta Suomen seuraava Linda Lampenius?

”En halua olla kuin Linda, vaan omanlaiseni artisti. Maailmassa on tilaa monelle erilaiselle viulistille. Minulla on selkeänä omat tavoitteeni sekä tie, jota kuljen.”