Riihimäkeläinen Aku Hirviniemi on tunnettu näyttelijä. Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne
Riihimäkeläinen Aku Hirviniemi on tunnettu näyttelijä. Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne

Aku Hirviniemeä epäiltiin vuoden 2018 lopulla kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta, jotka olisivat tapahtuneet samana iltana. Kesäkuussa 2019 Kanta-Hämeen käräjäoikeus vapautti Hirviniemen syytteistä.

Näyttelijä Aku Hirviniemi on saanut syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta, Ilta-Sanomat kertoo.

IS:n tietojen mukaan syyte on laitettu vireille Hyvinkään käräjäoikeudessa lokakuun lopulla, ja syytettä ajaa kihlakunnansyyttäjä. Toistaiseksi kaikki tapauksen asiakirjat ja syytteen sisältö ovat salassapidettäviä.

Syyte koskee kahta seksuaalista ahdistelua, jotka olisivat tapahtuneet 30. kesäkuuta kuluvana vuonna. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aku Hirviniemi kiistää syyllisyytensä julkisessa Facebook-päivityksessään. Päivitys kuuluu seuraavasti:

”Tuomioistuimeen on etenemässä käsiteltäväksi asia, jossa minun väitetään eräänä iltana käyttäytyneen seksuaalisesti ahdistelevasti kodissani olleissa juhlissa. Totean, että tuomitsen jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun enkä hyväksy seksuaalista ahdistelua itseltäni enkä muilta. Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut. Käsitykseni mukaan kukaan muu kuin syyttäjä ei ole katsonut, että asia tulisi viedä tuomioistuimeen käsiteltäväksi. Olen pahoillani asianomistajien, perheeni ja yhteistyökumppaneideni puolesta, että syyttäjä päätti viedä asian tuomioistuimeen käsiteltäväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos tuomioistuin katsoisi minun ylittäneen rajoja, jotka loukkaavat kenenkään itsemääräämisoikeutta siten, että ne täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, kannan asiasta luonnollisesti täyden vastuun. Jälkeenpäin kyseisen illan tapahtumia arvioidessani ymmärrän, että käytökseeni voi kohdistua moitteita. En kuitenkaan katso, että toimintani kyseisissä tilanteissa olisi ollut luonteeltaan seksuaalista tai ahdistelevaa.

Asian tämän hetkinen tilanne on se, että tämän tarkemmin en asiasta voi lausua, koska asiakirjat ja niiden sisältö ovat salassapitovelvollisuuden alaisia ja tämän velvollisuuden rikkominen on rangaistava teko.

Aku”

Seksuaalinen ahdistelu on toisen koskettelua tavalla, joka on omiaan loukkaamaan toisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Vapautui syytteistä

7.6.2019 Kanta-Hämeen käräjäoikeus vapautti Hirviniemen syytteistä. Hän kommentoi Facebookissa olevansa tyytyväinen siihen, että asian käsittely on saatu päätökseen. 

”Käräjäoikeus on antanut asiassani tänään tuomion, jossa kaikki syytteet on hylätty ja olen erittäin tyytyväinen, että tämän asian käsittely käräjäoikeudessa on nyt saatettu päätökseensä. Olen myös siinä käsityksessä, että asianomistajat ovat tyytyväisiä siitä, että tämän asian käsittely päättyi. Haluan tässä yhteydessä kiittää kaikkia siitä tuesta, jota olen tässä asiassa laajalti saanut. On myös ollut hienoa, että ne, jotka ovat kokeneet asiassa jotain moitittavaa tai muuten ovat työnsä puolesta avanneet asiaa julkisuudessa, ovat tehneet sen pääsääntöisesti tahdikkaasti ja asiallisesti”, Hirviniemi kirjoitti. 

Juttua päivitetty 7.6.2019 klo 16.49: Lisätty tiedot oikeusprosessin tuloksesta.

Liisi

Alkaa mennä jo yli ymmärryksen nämä häirintätapausten uutisointi  kohta ei voi edes katso ketään kun sekin  koetaan härinnäksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla