Me Naiset
|
ME NAISET
Riihimäkeläinen Aku Hirviniemi on tunnettu näyttelijä. Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne
Riihimäkeläinen Aku Hirviniemi on tunnettu näyttelijä. Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne

Aku Hirviniemeä epäillään kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta, jotka olisivat tapahtuneet samana iltana.

Näyttelijä Aku Hirviniemi on saanut syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta, Ilta-Sanomat kertoo.

IS:n tietojen mukaan syyte on laitettu vireille Hyvinkään käräjäoikeudessa lokakuun lopulla, ja syytettä ajaa kihlakunnansyyttäjä. Toistaiseksi kaikki tapauksen asiakirjat ja syytteen sisältö ovat salassapidettäviä.

Syyte koskee kahta seksuaalista ahdistelua, jotka olisivat tapahtuneet 30. kesäkuuta kuluvana vuonna. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aku Hirviniemi kiistää syyllisyytensä julkisessa Facebook-päivityksessään. Päivitys kuuluu seuraavasti:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Tuomioistuimeen on etenemässä käsiteltäväksi asia, jossa minun väitetään eräänä iltana käyttäytyneen seksuaalisesti ahdistelevasti kodissani olleissa juhlissa. Totean, että tuomitsen jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun enkä hyväksy seksuaalista ahdistelua itseltäni enkä muilta. Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut. Käsitykseni mukaan kukaan muu kuin syyttäjä ei ole katsonut, että asia tulisi viedä tuomioistuimeen käsiteltäväksi. Olen pahoillani asianomistajien, perheeni ja yhteistyökumppaneideni puolesta, että syyttäjä päätti viedä asian tuomioistuimeen käsiteltäväksi.

Jos tuomioistuin katsoisi minun ylittäneen rajoja, jotka loukkaavat kenenkään itsemääräämisoikeutta siten, että ne täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, kannan asiasta luonnollisesti täyden vastuun. Jälkeenpäin kyseisen illan tapahtumia arvioidessani ymmärrän, että käytökseeni voi kohdistua moitteita. En kuitenkaan katso, että toimintani kyseisissä tilanteissa olisi ollut luonteeltaan seksuaalista tai ahdistelevaa.

Asian tämän hetkinen tilanne on se, että tämän tarkemmin en asiasta voi lausua, koska asiakirjat ja niiden sisältö ovat salassapitovelvollisuuden alaisia ja tämän velvollisuuden rikkominen on rangaistava teko.

Aku”

Seksuaalinen ahdistelu on toisen koskettelua tavalla, joka on omiaan loukkaamaan toisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta. 

Liisi

Alkaa mennä jo yli ymmärryksen nämä häirintätapausten uutisointi  kohta ei voi edes katso ketään kun sekin  koetaan härinnäksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla