Paineensietokyky ja sisäinen rauha ovat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin eväät vaikeista tilanteista selviämiseen. – En antaudu koskaan.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tottunut ottamaan vastuuta jo pienestä. Isä kuoli varhain, ja Anna-Majan yksinhuoltajaksi jääneellä, seitsemän lapsen äidillä todettiin sydäntauti, kun Anna-Maja oli kymmenvuotias.

Tytär ryhtyi hoitamaan ruumiillisesti raskaimmat työt, jotta äidin ei tarvitsisi.

Kova paikka oli, kun äiti kuoli yllättäen Anna-Majan ollessa 21-vuotias oikeustieteen opiskelija. Kuolinsyy oli sama kuin isänkin: sydäninfarkti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Äidin kuolema oli valtavan kova isku. Suru oli niin valtava. Olin muutaman kuukauden aivan alamaissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitten Anna-Maja ajatteli, että äiti ei olisi halunnut hänen antavan periksi. Äidille oli ollut tärkeää, että kaikki lapset saisivat koulutuksen. Hän olisi halunnut, että tytär opiskelee loppuun ja menee eteenpäin.

– Luulen, että kun pääsin siitä kriisistä ylös, löysin niitä vahvuuksia, joilla olen pärjännyt tämän vaativan korona-ajankin. 

Oikeusministerin yksi elämän ohjenuorista on se, että tärkeintä on olla läsnä siinä arjessa, jossa elää.

– Eikä pitäisi ajatella, että sitten kymmenen vuoden kuluttua.

Sen opin Anna-Maja löysi 24-vuotiaana, kun häneltä löydettiin kasvain. Alin kylkiluu poistettiin. Kasvain oli hyvänlaatuinen, mutta tarkastuksissa Anna-Maja joutui käymään viisi vuotta.

– Silloin ajattelin, että kyllä pitäisi elää joka päivä.

 

Miten Anna-Maja Henriksson jaksoi vaativassa työssään koronakevään yli? Miten hän rentoutuu vapaa-ajallaan, mitä hän ajattelee äitiydestä ja parisuhteesta? Lue Me Naisten tuoreesta numerosta 30 / 2020. Tuoreen digilehden pääset lukemaan tästä.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla