Mikä pitää Euroopan yhdessä? Eri puolueiden eurovaaliehdokkaat keskustelivat aiheesta helsinkiläiskodin pedin reunalla.

Tervetuloa seuraamaan Makuuhuonetenttiä, helsinkiläiskodin makuuhuoneen sängyn reunalla järjestettävää rentoa eurovaalitenttiä, jossa on mukana viisi europarlamenttivaaleissa ehdolla olevaa naisehdokasta.

Kyseessä on helsinkiläisen naisporukan järjestämä rento mutta asiallinen paneelikeskustelu, joka käydään töölöläisen toimittajan ja makuuhuonetentin järjestäjän Mari Mannisen kotona.

Jotta tunnelma pysyisi rentona, ehdokkaat osallistuvat tenttiin pyjamat yllään. Tupa on kutsuttu täyteen myös yleisöä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Viime vuosina monet tutut ovat järjestäneet kunnallis- ja eduskuntavaalien aikaan vaalitenttejä kotonaan. Ajattelimme, että miksi näin ei voisi tehdä myös eurovaaleissa. Ne ovat tärkeät vaalit, koska niin monesta asiasta päätetään EU-tasolla, järjestäjä Mari Manninen kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suora lähetys alkaa tässä artikkelissa keskiviikkona 15. toukokuuta kello 20. Noin tunnin mittaisen tallenteen voi katsella myös myöhemmin osoitteessa menaiset.fi/makuuhuonetentti.

Tentin teema on: Mikä pitää Euroopan yhdessä? Tavoitteena on keskustella ainakin demokratiasta ja maahanmuutosta, ilmastonmuutoksesta sekä koulutuksesta ja kulttuurista.

Makuuhuonetenttiin pyydettiin mukaan kuuden suurimman puolueen naisehdokkaita, jotka eivät ole parhaillaan kansanedustajia. 

Keskustelijoiksi lupautuivat vihreiden Fatim Diarra, kokoomuksen Matilda af Hällström, vasemmistoliiton Tiina Ahlfors, keskustan Suvi Mäkeläinen ja sosiaalidemokraattien Jaana Ylitalo. Kaikki perussuomalaisten soveltuvat naisehdokkaat olivat estyneitä muiden vaalikiireidensä vuoksi. 

Tentin vetää kokenut poliitikkojen grillaaja, toimittaja ja viestintäkonsultti Ville Blåfield.

Juttua muokattu 15.5.2019 klo 21.05: Lisätty tieto, että suora lähetys on päättynyt.

Juttua muokattu 16.5.2019 klo 15.10: Lisätty videotallenne katseltavaksi ja muokattu jutun otsikkoa ja ingressiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla