Me Naiset
|
Inka Simola
Beyoncé, Christine Lagarde ja Oprah Winfrey ovat menestyneitä esikoisia. Kuvat Reuters
Beyoncé, Christine Lagarde ja Oprah Winfrey ovat menestyneitä esikoisia. Kuvat Reuters

Esikoiset ja etenkin esikoistytöt ovat tuoreen tutkimuksen mukaan kunnianhimoisempia ja siten sisaruksiaan menestyneempiä.

Jos olet nainen ja perheesi esikoinen, sinulla on teoriassa loistavat mahdollisuudet menestyä, väittää tuore tutkimus. Essexin yliopiston tutkimuksen mukaan esikoistytöt ovat keskimäärin 13 prosenttia esikoispoikia kunnianhimoisempia.

Independent-lehden mukaan tutkimusta tukee Forbesin lista vaikutusvaltaisista ihmisistä. Listalta löytyy sellaisia esikoistyttöjä, kuten tv-persoona Oprah Winfrey, Kansainvälisen valuuttarahaston johtaja Christine Lagarde, laulaja Beyoncé, ulkoministeri Hillary Clinton ja kirjailija JK Rowling.

Toisaalta tutkimuksessa selvisi myös, että esikoiset ovat sukupuolesta riippumatta tilastollisesti onnekkaita. Esikoislapset tavoittelevat korkeaa koulutusta seitsemän prosenttia intohimoisemmin kuin muut sisarukset. Kuuluisia esikoispoikia ovat muun muassa presidentti Barack Obama, muusikko Mick Jagger ja ex-presidentti Bill Clinton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ehkä vanhemmilla on yksinkertaisesti enemmän aikaa ja energiaa esikoisille kuin muille lapsille, yksi tutkijoista selittää tulosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisaalta tutkimus ei kerro mitään sitä, miten paljon menestys vaikuttaa lopulta ihmisen onnellisuuteen.

Lähde: The Independent, Jezebel

Lue myös:

Kuusi ihmistyyppiä, joita tarvitset elämässäsi

Sisältö jatkuu mainoksen alla