Mikropossu mahtuu kahvikuppiin. Tämä yksilö on tosin kasvanut jo vähän isommaksi. Kuva: Reuters
Mikropossu mahtuu kahvikuppiin. Tämä yksilö on tosin kasvanut jo vähän isommaksi. Kuva: Reuters

Hamsterin kokoinen kauris ja kahvikuppiin mahtuva possu. Minieläimet ovat monien mielestä jo liian söpöjä.

Espanjalaiseen luonnonpuistoon syntyi harvinainen, maailman pienimpiin sorkkaeläimiin lukeutuva jaavankääpiökauris. Jaavankääpiökauriit ovat älykkäitä, uhanalaisia ja painavat enimmillään vain kilon verran.

Mikä pieni söpöliini! Kuva alla. Entäs ne muut mini-ihanuudet?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pian maailman pienin koira?

Puolalainen 7-senttinen terrieri Meisy kilpailee maailman pienimmän koiran tittelistä. Meisy oli syntyessään niin pieni, että koiran omistaja luuli sen olevan palanen istukkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tällä hetkellä maailman pienimmän koiran virallista Guinnessin-ennätystä hallitsee puertoricolainen chihuahua Miracle Milly, joka on hieman yli yhdeksän senttiä korkea.

Teekuppikokoiset mikropossut

Minikokoisiksi jalostetuista mikropossuista on tullut Daily Mailin mukaan suosittuja julkkislemmikkejä. Harry Potter -tähdellä Rupert Grintillä on oma röhkijä, Paris Hilton hommasi mikropossun jo vuonna 2009. Syntyessään possut ovat teekupin kokoisia, mutta aikuisina ne saattavat pulskistua jopa 30-kiloisiksi röhnyköiksi.

Ihan halpa tai ongelmaton kaveri possu ei ole. Siitä saa pulittaa yli 800 euroa. Ulkomaiset eläinjärjestöt etsivät jatkuvasti uusia koteja mikropossuille, jotka on hylätty omistajien kauhistuessa aikuisen yksilön kokoa.

Muita minikokoisia luonnosta

– Maailman pienin koiraeläin, aavikkokettu, on korkeimmillaankin vain 20 senttimetriä. Aavikkoketun tunnistaa jättimäisistä korvista.

– Öisin mekastavat kummituseläimet ovat samankokoisia kuin aavikkoketut, mutta huijaavat itselleen lisäpituutta vähintään vartalonsa pituisilla hännillä.

– Lintumaailman minit eli kimalaiskolibrit painavat vaivaiset 1,6 grammaa.

– Maailman pienimpiin kädellisiin kuuluvat kääpiömarmosetit painavat enimmillään 140 grammaa. Kääpiömarmosetteja vielä puolet pienempiä ovat hiirimakit, puoliapinat, joita löytää Madagaskarilta.

Siankuonolepakko on maailman pienin nisäkäs ja painaa muutaman gramman.

Lue myös:

Seuraa näitä eläimiä Instagramissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla