Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Kuva: Shutterstock

Revitkö hiuksiasi joka aamu, koska joudut kuuntelemaan kumppanisi suihkuoopperaa? Ei kannattaisi. Parempi puoliskosi vain yrittää pitää itsensä terveenä.

Toisten suihkussa laulamista on ärsyttävää kuunnella, oli kyseessä kuinka lahjakas hoilottaja tahansa. Tapaa ei kuitenkaan kannata vältellä pelkästään sen rasittavuuden takia. Suihkussa laulamisessa piilee yllättäviä terveyshyötyjä.

1 Parempi vastustuskyky pöpöjä vastaan

Tutkijat ovat huomanneet, että laulaminen parantaa vastustuskykyä. Eniten hyötyä on kuorolaulusta. Sen takia kannattaakin ottaa raivosta kihisevä, suihkulaulua vihaava kumppani mukaan pesulle! Kehnot yöunet heikentävät vastustuskykyä, joten aamulla laulaminen on erityisen hyödyllistä, koska se poistaa huonosti nukutun yön vaikutuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 Hyväksi sydämelle

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laulaminen ja musiikin kuuntelu vähentävät kortisolin määrää kehossasi. Kortisoli on ihmiskehon merkittävin stressihormoni, joka pitkässä juoksussa heikentää myös sydämesi terveyttä. Mitä enemmän laulat, sitä vähemmän stressaat ja sitä paremmin sydämesikin voi.

3 Mielihyvähormonit liikkeelle

Kehon oma huumausaine, endorfiini, alkaa jyllätä kehossasi laulamisen aikana. Suihkusinfonia on siis kohtuullisen vaaraton (jos ei oteta huomioon ärsyyntyneitä kanssaeläjien reaktioita) tapa tuottaa itselleen mielihyvää.

4 Synkkyydenpoistolääke

Tutkimuksen mukaan suru, levottomuus ja masennus kaikkoavat laulaessa. Musisointi auttaa kääntämään kielteiset ajatukset myönteisiksi. Sen väitetään myös pidentävän ikää ja auttavan kestämään kroonisia kipuja.

Lähde: Music.Mic

Lue myös:

Unet paljastavat sen, kuinka voit

Vältä näitä aamurutiineja

Listaa päivän hyvät asiat – tee ilolista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla