Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Pessimistejä kiusataan taas positiivisuushaasteella. Miten olisi rehti synkistely vaihteeksi? Yrmyilijät, yhtykää!

Muistatko sen ikivanhan tyttökirjan Pollyannan, joka koetti aina nähdä asioissa positiivisen puolen? Kun Pollyanna toivoi lahjaksi nukkea ja huomasi, että lahjapaketista paljastui pari kainalosauvoja, hän päätti iloita siitä, ettei tarvitse kainalosauvoja. Jeeee, wuuhuuuu!

Nyt käsi sydämelle. Onko Pollyanna mielestäsi A) ihana esikuva meille kaikille vai B) ärsyttävä bimbo, joka ansaitsi kainalosauvat?

Valitsitko vaihtoehdon A?

Hienoa! Lähde mukaan #100 onnellista päivää -haasteeseen. Päätät vain lopettaa kolmeksi kuukaudeksi turhan narinan ja olla kiitollinen asioista, jotka ovat hyvin. Niitä on paljon, kun avaat silmäsi. Voit jakaa onnen viipaleitasi Facebookissa, näin: ”Päivä 1. Jaksoin langata aamulla hammasvälit, ihanaa, minulla on hampaat, joiden välejä voi langata!”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilo pintaa vaik syän märkänis, sanoivat Karjalan evakot aikoinaan. Siitä mallia. Positiivisen psykologian tutkijat ovat huomanneet, että kun ihminen vääntää suupielet ylöspäin, mieliala seuraa perässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastasitko sittenkin B?

Mahtavaa! Älä anna periksi kaikennielevälle positiivisuudelle, joka tulvii siirappisen hyökyaallon lailla sisään ovista ja ikkunoista. Jätä se viiden pennin pollyannoille ja aloita 100 synkkää päivää -teemakevät.

Synkkyyshaasteen ideana on huomata, miten moni asia maailmassa on pielessä. Ne eivät parannu narinalla, mutta eivät kyllä positiivisella ajattelullakaan. Luo katse rohkeasti omasta navastasi kauemmas ja huomaa, että tiikerit ovat kuolemassa sukupuuttoon ja Ukrainan sisäinen tilanne on todella sekava. Bonustehtävä: ota selvää synkän tilanteen taustoista ja mieti, mitä sille voisi tehdä! Kun sata päivää on ohi, synkkyyshaasteeseen osallistujat ovat ratkaisseet Palestiinan kriisin ja onnellisuusihmiset saavat taas uuden ilonaiheen.

Tässä vielä teemabiisi kumpaankin haasteeseen osallistuville. Huomaa, miten kiinnostavasti positiivisuus ja kriittisyys kilpailevat Kaisa Korhosen laulavilla kasvoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla