Välillä jokainen tarvitsee muistutuksen siitä, mitä asioita on elämässään jo saavuttanut.

Vaikka kuinka olisi saavuttanut paljon hienoja juttuja, muilla tuntuu olevan asiat joskus vielä paremmin: suuremmat kodit, paremmat palkat, ihanammat kaukolomat ja kalliimmat vaatteet. 

Talouslehti Business Insider kertoo merkeistä, joista oikeasti tunnistaa menestyjän.

Sen mukaan materia ei kerro menestyksestä. Jos sinua joskus huolestuttaa, ettet ole niin menestynyt kuin haluaisit, arvioit itseäsi ehkä väärin kriteerein.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Saatat olla menestyjä itsekin – mutta et ole vain ymmärtänyt sitä aiemmin. Nämä merkit sen paljastavat:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Kun et halua olla kaiken keskipiste

Me kaikki tiedämme ”menestyneitä” ihmisiä, jotka käyttäytyvät kuin he omistaisivat koko maailman – tai ainakin ovat sen keskipisteenä.

Todellinen menestys kuitenkin edellyttää empatiakykyä: muiden ihmisten unelmat ja tunteet ovat yhtä tärkeitä kuin omasi. Ja ilman niitä ei voi onnistua.

 

2. Kun ajattelet positiivisesti

Toiveikkuus ja optimismi ovat olennainen osa onnellista elämää. Jos vatvoo pieleen menneitä asioita, voi helposti tulla katkeraksi ja ärtyneeksi. Tämä puolestaan ei auta yhtään menestyksen saavuttamisessa.

Todellinen menestys tarkoittaa aina positiivista ajattelua ja uskoa siihen, että itsellä on kyky kääntää pahimmatkin tilanteet voitoksi.

 

3. Kun tiedät, että epäonnistumiset eivät kestä ikuisesti

Tuliko tehtyä moka? Hyvä, ei haittaa! Kun epäonnistut menestyjän roolissa, et automaattisesti pidä itseäsi luuserina. Sen sijaan tiedät, että jokainen virhe on mahdollisuus oppia jotain – ja sitten siirtyä asiassa eteenpäin.

Virheet ovat kuin opasviittoja: ne tasoittavat tietä kohti menestystä paljastamalla, jos olet menossa väärää tietä.

 

4. Kun pidät asiat oikeissa mittasuhteissa

Kaikki me tiedämme: huonoja asioita joskus vain tapahtuu. Se on elämää, eikä niiden suremiseen kannata tuhlata turhaa aikaa. Kun tajuaa ongelmien ja niiden ratkaisujen mittasuhteet, on matkalla kohti menestystä.

Lue myös: Näin menestyjä lopettaa työviikkonsa – viisi vinkkiä perjantaihin

 

5. Kun osaat pyytää apua

Todellisen hädän keskellä on aina fiksua pyytää ja ottaa vastaan apua. Avunpyyntö osoittaa inhimillisyytesi: sinulla ei ole mitään tarvetta todistaa olevasi täydellinen. Et pelkää, että heikkoutesi paljastuvat muille ihmisille. Ymmärrät myös sen tärkeän seikan, että kukaan ei menesty ilman tiimityötä. 

 

6. Kun osaat juhlia toisten menestymisiä

Jos jollakulla menee paremmin kuin sinulla, tajuat, että se ei tarkoita sinulle kärsimystä. Yksi varma merkki hyvästä asenteesta on se, että osaa juhlia vilpittömästi myös muiden saavutuksia.

 

7. Kun et välitä, mitä muut ihmiset ajattelevat

Kun pystyy olemaan oma itsensä ja tyytyväinen elämäänsä, ei jaksa enää miettiä, mitä muut ihmiset miettivät.

Muiden mielipiteet eivät vaikuta todellisuuteen eivätkä muuta sitä, kuka ja mitä sinä olet.

8. Kun tunnet draaman ja jännityksen eron

Muistatko vielä päivät, kun kyllästyit nopeasti kumppaneihisi ja ajattelit, että vakaat suhteet ovat tylsiä? Jos tuollaiset draamapäivät ovat ohitse ja haluat elämääsi vakautta, onnittelut! Olet paljon viisaampi, tasapainoisempi – ja menestyneempi – kuin aiemmin.

Suosittelemme: Näin menestynyt nainen aloittaa aamunsa

 

9. Kun hyväksyt sen, mitä et voi muuttaa

Pessimismin ja käytännöllisyyden välillä on ero.

Jos esimerkiksi saa potkut, jokainen murehtimiseen käytetty hetki viivyttää uusien mahdollisuuksien löytämistä. Vasta kun ryhtyy tutkimaan vaihtoehtoja sekä tekemään suunnitelmia, pystyy käynnistämään muutoksen.

Suurimpia merkkejä menestyksestä ovat ne hetket, kun ottaa vastuuta ja muuttaa sellaisia asioita, joista ei  elämässään pidä. Tämä tarkoittaa, että menee rohkeasti mukavuusalueensa ulkopuolelle.

 

10. Kun tiedät menestyksesi salaisuuden

Tuntuuko sinusta, että sinulla pitäisi olla parempi työ, isompi talo ja uudempi auto? Lopeta heti. Ei ole mitään järkeä ajatella, että on epäonnistunut, koska ei omista näitä asioita.

Oikea menestys tulee sisältäpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla