Elämä olisi paljon helpompaa, kun vatsat saisivat olla vain rauhassa. Kuvituskuva: Shutterstock
Elämä olisi paljon helpompaa, kun vatsat saisivat olla vain rauhassa. Kuvituskuva: Shutterstock

Nimimerkki Lapseton pohtii Me Naisten keskustelupalstalla suhteitaan ihmisiin, jotka utelevat hänen ”vauvamahastaan”.

Viime viikolla "uutinen" Jennifer Anistonin, 47 levisi maailmalla, ennen kuin tähden edustaja kumosi huhut. Anistonista oli otettu salaa lomakuvia, joiden perusteella amerikkalaislehti julisti näyttelijän odottavan "ihmevauvaa".

Näyttelijän edustajan mukaan Aniston oli juuri ennen paparazzikuvia nauttinut ison lounaan. Symppasimme Anistonia Ei, en ole raskaana, minulla vain on maha – kiitos kysymästä, törppö! -jutullamme.  Aihe on kerännyt useita lukijakommentteja.

Moni on ottanut kantaa etenkin vatsankyttääjien toimintaan. Se ärsyttää, ja sitä kohtaan tunnetaan myös myötähäpeää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Viime aikoina on ollut todella ahdistavaa mennä juhliin, esimerkiksi kavereiden lasten ristiäisiin ja nimiäisiin, joista löytyy aina se yksi, yleensä noin 55–65-vuotias täti, joka katsoo aiheelliseksi tulla onnittelemaan tai kommentoimaan "pyöristyneen mahan johdosta".

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin kirjoittaa nimimerkki Lapseton, joka sanoo olevansa kyllästynyt toteamaan näille onnittelijoille, kuinka ”hänen lapsiaan joudutaan vielä odottamaan yli yhdeksän kuukautta”.

Lue myös: Hei sinä muiden painon kyttääjä, mietipä motiivejasi

– Sama hormoniongelma, joka aiheuttaa lapsettomuuteni, aiheuttaa myös lievän ylipainoni. Liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta huolimatta minulla on siis pyöreähkö maha. Olen sinut lapsettomuuteni kanssa, mutta näiden möläyttelijätätien kanssa alkaa todella mennä hermot.

”Olen sinut lapsettomuuteni kanssa, mutta näiden möläyttelijätätien kanssa alkaa todella mennä hermot.”

Kolmikymppinen nainen kertoo kärsivänsä monirakkulaisista munasarjoista, jotka aiheuttavat hänelle ongelmia päivittäin. Hän ei kaipaa enää muistutuksia pyöreästä mahastaan.

– Seuraavalla kerralla taidan sanoa raskausutelijoille, että antaa olla viimeinen kerta, kun he moista keneltäkään kyselevät. Että sen "raskausmahan" voi aiheuttaa myös todella traumaattiset asiat.

Lukija mainitsee myös, että hänellä on vihainen ja surullinen olo kanssasisarten puolesta. Moni joutuu kuulemaan tahdittomia raskauskyselyitä samalla, kun he haaveilevat lapsista ja todella kipuilevat lapsettomuuden takia, hän kirjoittaa.

Oletko sinä kokenut saman?
Kerro kokemuksesi ja käy lukemassa muiden kommentteja aiheesta täällä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla