Me Naiset
|
Linnea Lassila
Äh, taas selkä on jumissa! Kuva: Shutterstock
Äh, taas selkä on jumissa! Kuva: Shutterstock

Toimistotyössä selkä on kovilla, koska päätteen ääressä voi vierähtää tuntikausia gorillamaisesti röhnöttäen. Selkäkivut voi estää muutamalla asennonmuutoksella.

Selkäkipu on istumatyötä tekeville tuttu kaveri. Health.com-sivusto vinkkaa, miten asentoaan muutamalla voi välttää jomottavat kivut.

Vältä selkäkivut näin

Pidä pää ja niska samassa linjassa., hartioiden yläpuolella. Vältä nojaamasta eteenpäin.

Istu oikeassa kulmassa. Kun polvet ovat 90 asteen kulmassa, suoraan nilkkojen yläpuolella, pysyy selkärankasi mukavassa asennossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pidä hiiri lähelläsi, mahdollisimman lähellä näppäimistöä. Näin vältyt klikkaillessasi kurottamiselta ja käsivarren, olkapään ja ranteen vääntelemiseltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hengitä vatsasta asti. Kuvittele vetäväsi napaa kohti selkärankaa jokaisella sisäänhengityksellä. Näin keskivartalon lihakset aktivoituvat ja tukevat ylävartaloa.

Istu oikean etäisyyden päässä. Ylävartalosi tulisi olla päätteestä noin käsivarren mitan päässä.

Pidä jalat lattialla olkapäiden leveydellä, jotta vältät jännityksen nilkoissa ja polvissa.

Älä risti jalkoja. Tällöin selkärangan on vaikea pysyä suorana ja hartioiden suorakulmassa. Ristiminen venyttää lantion ympärillä olevia lihaksia ja voi lisätä riskiä saada suonikohjuja.

Pitele puhelinta oikein. Älä pitele sitä olkapääsi ja korvasi välissä, koska se lisää niskakipuja. Headset on hyvä vaihtoehto paljon puhelinta työssään käyttävälle.

Pidä taukoja. Nouse vähintään kerran tunnissa vetreyttämään vartaloasi. Kävele hetken aikaa tai pyörittele hartioita muutamia kertoja.

Vältä silmien siristelyä ja ruudulle kurottelua, jota etenkin läppärit aiheuttavat. Myös erillinen näppäimistö ja näyttö auttavat parantamaan työasentoa.

Lue lisää:

Treenaa selkä vahvaksi

Helpota selkäkipuja pilatesrullan avulla

Sisältö jatkuu mainoksen alla