Kuva: Shutterstock/foto infot
Kuva: Shutterstock/foto infot

Tässä kolme syytä lähteä treenaamaan, jos toivot parempaa seksiä.

1. Sille tuulelle nopeammin.

Eikö taaskaan huvita? Zumbaan siitä! Teksasin yliopiston tutkimuksessa nimittäin selvisi, että sporttailu voimistaa naisen sukupuolielinten verenkiertoa jopa 169 prosenttia. Tämä taas helpottaa kiihottumista. Liikunta nostaa myös kehon testosteronipitoisuuksia, mikä sekin lisää seksihaluja. Jos siis hikoilet ensin salilla, haluat todennäköisemmin hikoilla myös makuuhuoneessa.

2. Jaksat paremmin.

Hyvä seksi on fyysinen ponnistus. Näin vakuuttaa Quebecin yliopiston tutkimus, jonka mukaan yksi seksikerta voi kuluttaa noin 85 kilokaloria. Treeneissä hankittu aerobinen kestävyys, lihaskunto ja elastisuus taas auttavat jaksamaan ja nauttimaan lakanoiden välissä pidempään.

3. Näet itsesi seksikkäänä.

Säännöllinen treeni nostaa tunnetusti mielialaa vapauttamalla mielihyvähormoni dopamiinia. Mutta liikunta vaikuttaa myös siihen, kuinka positiivisesti näkee itsensä. Arkansasin yliopiston tutkimus selvitti, että säännöllinen liikuntaharrastus ja hyvä kunto kohentavat myös omakuvaa. Sporttailevat pitävät itseään viehättävinä ja harrastavat seksiä useammin kuin sohvaperunat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

30 asiaa, jotka voittavat seksin mennen tullen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä asiat pilaavat seksielämäsi

Sisältö jatkuu mainoksen alla