"Mulla menee tosi upeasti, mulla menee tosi upeasti!" Tsemppilauseisiin pitää oikeasti uskoa, että ne toimivat. Kuva: Shutterstock
"Mulla menee tosi upeasti, mulla menee tosi upeasti!" Tsemppilauseisiin pitää oikeasti uskoa, että ne toimivat. Kuva: Shutterstock

Motto toimii vain, kun viestin sisältöön todella uskoo. Tässä muutamia hyviä tsemppilauseita ihan jokaisen arkeen!

Kun joskus tulee oikein paha mieli, tekee mieli sanoa itselleen jotain kivaa.

Joskin sosiaalipsykologissa tutkimuksissa on känyt ilmi, että suoranainen itsensä kehuminen tyyliin "Olen ihana ihminen" voi tehdä olon jopa kurjemmaksi, jos lausahdukseen ei itse usko, kertoo New York Magazine.

Tehokkaammaksi keinoksi onkin havaittu eräänlaiset harjoitukset, joissa esimerksi kirjataan ylös omia arvoja. Ne voivat liittyä vaikka perheeseen tai työhön. Niillä rakennetaan itsearvostusta sellasiin tilanteisiin, jotka tuntuvat uhkaavilta.

Erityisen tehokasta on miettiä, miten nämä arvot voisivat näkyä myönteisesti tulevaisuudessa. Jos pitää perhe- ja ystävyyssuhteita erityisen tärkeinä arvoina, voi hyötyä harjoituksesta, jossa ajattelee jotakin sellaista tulevaisuuden hetkeä, jolloin nauttii ajastaan läheisten kanssa. Tämä vahvistaa oloa vastoinkäymisten varalta.

Usein arjessa kuitenkin saattaa lähinnä toistella itselleen jotain yksinkertaista mantraa. Se voi toimiakin – kunhan omiin sanoihinsa uskoo.

Me Naisten toimitus on tsempannut itseään ainakin näillä lauseilla ja keinoilla:

"Kaikki järjestyy! Kaikki järjestyy AINA."

"Lapsena silitin itse omaa päätäni, kun oli paha mieli. En tiedä, miten se toimisi nykyään, täytyy ehkä kokeilla."

"Kun ajattelen vain mokaavani kaiken, jos edes yritän, sanon: 'Ihan turhaan pelkäät. Et ole kuitenkaan tekemässä mitään niin tärkeää, että mokatessa riskinä olisi, että joku kuolee.'"

"'Asia kerrallaan'. Toimii (ainakin periaatteessa) kaikissa tilanteissa työsumasta synnytykseen."

"Onneksi on perjantai."

"Minä olen kallllliiioooooooo.”

"Elämä heittelee, mutta asioilla on tapana järjestyä."

”Asiat ovat aina huomattavasti paremmin kuin kuvittelen niiden olevan.”