Vappu Pimiä vuonna 2015. Kuva: Sanoma-arkisto/Päivi Anita Ristell
Vappu Pimiä vuonna 2015. Kuva: Sanoma-arkisto/Päivi Anita Ristell

Vappu Pimiä suhtautui kuukauden ajan ruokaan pelkkänä polttoaineena. Hän kertoo kokemuksistaan Instagram-tilillään.

Juontaja-ruokakirjailija Vappu Pimiä kertoo Instagram-tilillään olleensa kuukauden puhdistuskuurilla. Hän eli ilman suolaa, sokeria, viljoja, maitotuotteita ja alkoholia.

Vappu on aikaisemmin puhunut sosiaalisen syömisen puolesta, mutta kuurin aikana hän suhtautui ruokaan pelkkänä polttoaineena.

– Kannattiko? Ehdottomasti! Nukahdan sekunnissa, olo on tosi hyvä, ja käytössä on jälleen lähes koko vaatekaappi. 70 % vaatteista oli vielä pieniä – johtuen varmasti synnytyksen jälkeisen elämän unettomuudesta, joka jumitti hormonitoiminnan, Vappu kirjoittaa kokeilunsa lopputuloksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Kultainen keskitie kaikessa on minusta viisain vaihtoehto.”

Hän kuitenkin sanoo, että aikoo palata normaaliin elämäntyyliinsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kultainen keskitie kaikessa on minusta viisain vaihtoehto. Olen entistä vahvemmin sitä mieltä, että en aio kieltää itseltäni mitään, vaan 80 % ajasta syön säännöllisesti, terveellisesti ja mahdollisimman puhtaasti, kuten aiemminkin. Ja 20 % (viikonloput) teen juuri, kuten mieleni tekevi.

 

Ruisleipä ei ole ehkä koskaan maistunut näin hyvälle! Kuukauden mittainen kehon puhdistuskuuri on takana! Elin kuukauden ajan ilman suolaa, sokeria, viljoja, alkoholia ja maitotuotteita ja päätin tämän ajan ottaa ruoan poikkeuksellisesti polttoaineena. Empiirisen tutkimuksen havaintoja: - Väitän, että vaikka olisit Rene Redzepi, et saa kalaa tai kanaa maistumaan hyvältä ilman suolaa. - Sokerittomuus ei tuottanut minulle mitään ongelmia/oireita, paljon puhuttu sokerikoukku ei siis auennut minulle. Syön viikonloppuisin herkkuja ja niin teen jatkossakin. - Alkoholittomuus ei tuottanut mitään ongelmaa, sillä käyttö on lasten jälkeen muutenkin hyvin vähäistä. Mutta, ensi viikonloppuna aion kyllä nauttia lasin tai kaksi roseeta! - En ole koskaan ymmärtänyt fitness elämäntapaa, jossa punnitaan ruokia lähes puolet ajasta, nyt ymmärrän vielä vähemmän. - Kasviksia olen aina syönyt paljon, nyt vielä enemmän. - Ruoan arvostus nousi entisestään. - Yhdessä syöminen, josta olen paasannut, nousi arvoasteikollani entistä korkeammalle. Kun ruoasta nauttii, eikä sitä ota polttoaineena ja kun se maistuu, elämä on miljoona kertaa rikkaampaa ja mieluisampaa. - Kultainen keskitie kaikessa on minusta viisain vaihtoehto ja olen entistä vahvemmin sitä mieltä, että en aio kieltää itseltäni mitään, vaan 80% ajasta syön säännöllisesti, terveellisesti ja mahdollisimman puhtaasti, kuten aiemminkin ja 20%(viikonloput) teen juuri kuten mieleni tekevi. Kannattiko? Ehdottomasti! Nukahdan sekunnissa, olo on tosi hyvä ja lähes koko vaatekaappi on jälleen käytössä, josta 70% oli vielä pieniä,johtuen varmasti synnytyksen jälkeisen elämän unettomuudesta, joka jumitti hormonitoiminnan. Suuri kiitos tuesta, ohjeista ja tsempistä @fitmebypeppiina ja kiitos mahtavista fustratreeneistä @terhi245 😘💪🙆 #kehokuuri #virtaaon #28/28 #done #fustra #elämäonjuhla

A photo posted by Vappu Pimiä (@vappendaali) on

 

Huhtikuussa Vappu kommentoi Me Naisissa, että ymmärrä ton-ton-dieettejä lainkaan:

– Viljat, sokeri ja maitotuotteet ovat muka pahinta ikinä.

– Suhtautuminen ruokaan polttoaineena on ihan kamalaa. Yritän hakea arkeen pieniä iloja. Ruokaa pitää kuitenkin laittaa joka päivä. Miksei tehdä siitä nautintoa?

Yhdessä syöminen on nyt vieläkin ihanampaa

Vappu on aikaisemmin puhunut siitä, että arvostaa yhdessä syömistä ja itse tehtyä ruokaa. Huhtikuussa hän kertoi Me Naisten haastattelussa, että ne ovat tärkeimpiä asioita, joita on oppinut Markku-isältään.

– Ruokapöydässä kaikilla on tekemistä, joten on helppo jutella isoista tai vaikeistakin asioista. Esimerkiksi oma avioeroni on puitu ruokapöydän ääressä, Vappu kertoi haastattelussa.

Kuurinsa aikana hän huomasi arvostavansa yhdessä syömistä jopa entistä enemmän.

– Yhdessä syöminen, josta olen paasannut, nousi arvoasteikollani entistä korkeammalle. Kun ruoasta nauttii, eikä sitä ota polttoaineena, elämä on miljoona kertaa rikkaampaa ja mieluisampaa, Vappu kirjoittaa kokemuksistaan.

Apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksiköstä suhtautuu hyvin kriittisesti detox-kuureihin. Lue juttu täältä.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla